Franța, record ÎNFIORĂTOR: 52.010 cazuri COVID în 24 de ore! Spania, o nouă stare de urgență

Dana Lascu |
Data publicării:
Covid-19
Covid-19

Franța a înregistrat un număr record de noi infecții confirmate de coronavirus în ultimele 24 de ore, iar Spania a declarat o nouă stare de urgență pentru a încerca să limiteze valul de COVID-19.

Duminică, o zi sumbră în Franța:  după recordul înregistrat sâmbătă, cu 45.422 de cazuri noi de COVID, duminică numărul cazurilor noi a urcat fulgerător la 52.010, a anunțat ministerul francez al Sănătății, într-un comunicat.

Noile cazuri ridică totalul înregistrat în Franța la 1.138.507 cazuri de infecție, Franța devansând Argentina și Spania și având al cincilea cel mai mare număr de cazuri din lume după Statele Unite, India, Brazilia și Rusia, notează NBC News.

În ultimele trei zile, Franța a înregistrat peste 139.000 de cazuri noi, mai mult dect cele peste 132.000 de cazuri înregistrate în timpul carantinei de două luni de la mijlocul lunii martie până la mijlocul lunii mai.

Ministerul Sănătății a declarat că 116 persoane au murit din cauza infecției cu coronavirus în ultimele 24 de ore, comparativ cu 137 de sâmbătă, numărul total al deceselor ajungând la 34.761.

Spania, nouă stare de urgență

Tot duminică, premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat o nouă stare de urgență într-un efort de a încetini creșterea numărului de infecții COVID, impunând interzicerea ieșirilor pe timp de noapte (după ora 22.00, dar unitățile deschise publicului se închid la ora 21.00), călătoriile între regiuni și limitând întâlnirile la mai puțin de 6 persoane.

Măsurile au intrat în vigoare de azi-noapte și vor fi impuse rând pe rând, în toate regiunile Spaniei, cu excepția Insulelor Canare. Catalonia a fost una dintre primele regiuni, duminică, care a impus noua legislație.

„Trăim într-o situație extremă ... este cea mai gravă criză de sănătate din ultimul secol”, a declarat Pedro Sanchez, într-o conferință de presă, în urma unei reuniuni a cabinetului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel