Franța: Varianta Delta, în curând majoritară. Este cu 60% mai contagioasă decât celelalte tulpini virale care au circulat până acum

Cătălina Burghelea / 09 iul 2021 / 13:54

Varianta Delta înlocuieşte rapid alte tulpini ale coronavirusului în Franţa şi reprezintă deja "aproape 50%" din contaminări, a declarat, vineri, 9 iulie, ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, potrivit AFP.

"Varianta Delta, această variantă care ne-a venit iniţial din India" înainte de a se dezvolta în alte zone precum Regatul Unit, "a apărut în urmă cu câteva săptămâni în ţara noastră şi este cu 60% mai contagioasă decât celelalte tulpini virale care au circulat până acum", a reamintit ministrul Olivier Veran pentru France Inter.

Delta "înlocuieşte treptat toate celelalte tulpini de coronavirus care existau şi va fi în curând majoritară, probabil în acest weekend, în ţara noastră", a adăugat ministrul francez, precizând că varianta Delta "nu era departe de 50%" dintre noile cazuri de contaminare joi seară.

Răspândirea acestei variante mai contagioase a declanşat o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 din ţară, a subliniat Olivier Veran.

"Provoacă din nou o creştere a contaminărilor în Franţa", a adăugat el, observând că "în fiecare săptămână există cu aproximativ 50% mai multe infectări decât în săptămâna precedentă".

"Are loc un fenomen destul de similar cu ceea ce am experimentat vara trecută: virusul afectează în principal persoanele tinere, care fac puţine forme grave, dar se infectează", a adăugat Veran.

Chiar şi cu această variantă însă, "vaccinul rămâne eficace împotriva formelor severe" de COVID-19, a subliniat ministrul francez. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy