Fraudă cu medicamente pentru cancer la Fundeni: ce au descoperit în urma primelor audieri

DCMedical Team |
Data publicării:
Institutul Oncologic București. Foto: Pagina oficială / ing Marian Dumitrescu
Institutul Oncologic București. Foto: Pagina oficială / ing Marian Dumitrescu

Primele audieri în cazul fraudei cu medicamente scumpe de la Fundeni arată că pastilele ar fi fost administrate bolnavilor în doze mai mici decât ar fi fost necesar.

Au început audierile în dosarul fraudei cu medicamente scumpe pentru cancer de la Institutul Clinic Fundeni din Capitală. Potrivit unor surse citate de realitatea.net, pastilele ar fi fost administrate bolnavilor în doze mai mici decât ar fi fost necesar.  
Procurorii fac cercetări în legătură cu anumite medicamente oncologice administrate de câțiva medici în această unitate medicală și modul cum au fost decontate.
Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 și câțiva polițiști bucureșteni au făcut, marți, percheziții la Institutul de Oncologie Fundeni într-un dosar ce vizează presupuse fraude cu medicamente compensate pentru bolnavii de cancer. Procurorii au ridicat mai multe documente. Se pare că ar fi implicată și Casa de Asigurări de Sănătate din Capitală și o serie de farmacii.
Reacția institutului
„În cadrul unei clinici din Institutul Clinic Fundeni este în curs de desfășurare o acțiune a organelor de urmărire penală de pe lângă Judecătoria Sector 2.
Acțiunea vizează o serie de verificări, realizate de organele de urmărire penală, verificări ce nu implică Institutul Clinic Fundeni”, a transmis conducerea Institutului Clinic Fundeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel