Frigiderul, mai murdar decât vasul de toaletă. De câte ori ar trebui să îl cureți și cum

Monika Baciu |
Data publicării:
frigiderul - FOTO: Freepik@proostoleh
frigiderul - FOTO: Freepik@proostoleh

Frigiderul este mai murdar decât vasul de toaletă. Iată care este motivul pentru care s-a ajuns la această concluzie.

Frigiderul este mai murdar decât vasul de toaletă.  Frigiderul tău ar putea adăposti ”bacterii neplăcute” dacă nu urmezi o rutină specifică de curățare, potrivit unui expert. Când te gândești la locurile din casa ta care sunt cuiburi pentru bacterii, toaleta pare a fi cea mai bună candidată.

Cu toate acestea, cercetări recente realizate de experții în igiena alimentelor de la High Speed Training au descoperit că unele părți ale frigiderului sunt de până la trei ori mai murdare decât un scaun de toaletă. După analizarea probelor prelevate din diferite zone ale frigiderelor, echipa de cercetare a descoperit că ușa frigiderului era cea mai murdară zonă, ascunzând cele mai mari niveluri de bacterii.

În fericire, Natasha Blythe, Designer de Învățare și Expert în Igiena Alimentelor la High Speed Training, a împărtășit de ce frigiderul tău ar putea adăposti aceste organisme enervante și ce trebuie să faci în legătură cu asta.

”În primul rând, o ușă de frigider care funcționează corect este de obicei cea mai caldă parte a frigiderului. În mod tipic, bacteriile prosperă și se dezvoltă la temperaturi mai ridicate și, prin urmare, este un loc perfect pentru germeni”, a spus Natasha Blythe.

Vezi și: Ceaiul care te protejează de COVID inactivează virusul. Protejează creierul, inima și topește kilogramele nedorite

Bacteriile, răspândite din cauza stocării incorecte a alimentelor

Un alt motiv pentru nivelurile ridicate de bacterii ascunse în acest electrocasnic casnic ar putea fi stocarea incorectă a alimentelor. Ușa frigiderului este de obicei locul de ales pentru a stoca laptele, dar temperaturile mai ridicate din această zonă permit bacteriilor să crească, crescând șansele de alterare.

Prin urmare, experta a recomandat să depozitezi laptele în partea din spate a frigiderului, unde este mai rece, și să muți sucuri, maioneză, ketchup, gem și alte borcane sau sticle în față.

”În plus, când vine vorba de curățenie, compartimentele ușii frigiderului pot fi trecute cu vederea și acest lucru poate contribui, de asemenea, la acumularea de bacterii neplăcute”, a adăugat Blythe.

Cum să cureți în profunzime frigiderul

Pentru a minimiza riscul ca organisme enervante să cucerească frigiderul tău, Blythe a recomandat curățarea profundă a acestui electrocasnic de bucătărie de cel puțin trei ori pe an.

”Aceasta este cel mai bine de făcut atunci când frigiderul este aproape gol, înainte să faci o cumpărătură mare de alimente”, a spus ea.

Ar trebui să scoți totul din frigider, inclusiv rafturi și sertare, și să cureți interiorul cu o soluție de apă săpunată, deoarece substanțele chimice agresive pot persista în frigider și pot contamina potențial alimentele proaspete odată ce reumpli frigiderul.

”Șterge și curăță frigiderul de sus în jos pentru a te asigura că nu contaminezi zonele pe care le-ai curățat deja. Odată ce totul este curat, este important să usuci toate suprafețele pentru a îndepărta orice exces de umiditate”, a mai spus Natasha Blythe.

Blythe a mai instruit să speli toate rafturile și sertarele care au fost scoase cu apă fierbinte și detergent pentru a te asigura că totul este proaspăt. În cele din urmă, trebuie să ștergi și exteriorul frigiderului, acordând o atenție deosebită zonelor în care se adună germenii, cum ar fi mânerul.

Vezi și: 14 metode să scazi nivelul de zahăr din sânge în mod natural. Micșorează șansele de a face diabet

Ce trebuie curățat zilnic

Încearcă să cureți petele zilnic. Orice stropi sau picături ar trebui șterse cu un șervețel umed sau o burete imediat ce apar; altfel, vei rămâne cu reziduuri lipicioase care vor deveni din ce în ce mai greu de îndepărtat cu cât stau mai mult.

Ce trebuie curățat săptămânal

Pentru a evita suprafețe neplăcute și mirosuri neplăcute, șterge tăvile și sertarele frigiderului cel puțin săptămânal. Este o idee bună să dezvolți obiceiul de a scoate alimentele vechi și de a șterge interiorul frigiderului înainte de a face cumpărături săptămânale. Dacă frigiderul tău încă miroase ciudat, încearcă aceste sfaturi pentru dezinfectare, potrivit Taste of Home.

Curăță exteriorul frigiderului la fiecare câteva zile. Folosește unul dintre produsele de curățare recomandate de pe Amazon pentru a îndepărta urmele degetelor și alte pete, acordând o atenție deosebită mânerelor ușii.

Vezi și: Paxlovid: când apare în România, cine îl poate lua. Cum acționează nirmatrelvir și ritonavir, substanțele din Paxlovid. Rafila: S-a semnat contractul. Va fi disponibil la recomandarea medicului

Ce trebuie curățat lunar

Partea de sus a frigiderului. Această zonă devine uneori un loc de depozitare pentru obiecte aleatorii și un refugiu pentru praf.

Sub frigider. Cel puțin o dată la câteva luni, cere cuiva să te ajute să tragi frigiderul de la perete. Vei fi surprins să vezi cât de murdară poate deveni podeaua care este ascunsă sub unitatea ta. Dă-i o mătură și apoi o ștersă înainte de a pune frigiderul la loc.

Garniturile ușii. Garniturile de cauciuc ale ușii adună mărunțișuri și pete. Șterge zona cu un prosop umed înmuiat în apă fierbinte și detergent de vase, apoi usucă bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel