Fructul banal al cărui miros reduce claustrofobia

Adisa Codruț |
Data publicării:
Mere  FOTO: unsplash
Mere FOTO: unsplash

Medicul Vasi Rădulescu spune că mirosul de mere și castraveți reduce claustrofobia.

Pe lângă beneficiile pe care le aduc rin consumul lor, merele reduc claustrofobia datorită mirosului lor. 

”Știați că…mirosul de mere reduce claustrofobia? Un măr pe zi îți poate ține claustrofobia departe. Potrivit doctorului Alan Hirsch, de la Centrul de tratament și cercetare a mirosului și gustului din Chicago, mirosirea unui măr verde vă poate schimba percepția spațiului, făcând ca încăperile să pară mai mari decât sunt în realitate. Hirsch a efectuat un experiment pe această temă în 1995 – și în timpul acestui studiu, el a descoperit, de asemenea, că castraveții au un efect similar, în timp ce mirosul de fum de grătar are efectul opus”, scrie medicul cardiolog Vasi Rădulescu pe blogul său.

Merele sunt o sursă excelentă de fibre, cu 4,4 grame de fibre în fiecare fruct de mărime medie. Potrivit Clinicii Mayo, dietele bogate în fibre fac mai mult decât să regleze sistemul digestiv; ele pot, de asemenea, să scadă colesterolul, să ajute la controlul nivelului de zahăr din sânge și să reducă riscul de boli cardiovasculare și de cancer. În plus, aproximativ 20 la sută din măr este format din pectină, care a fost legată de scăderea colesterolului, potrivit Healthline.

Merele ajută bacteriile intestinale bune - Consumul de mere este excelent pentru sănătatea intestinelor. Conform Washington State University, un studiu a arătat cum compușii nedigerabili din mere contribuie la creșterea bacteriilor sănătoase. A avea bacterii intestinale sănătoase ajută la respingerea virușilor și a altor bacterii dăunătoare, potrivit University of California, Davis Health.Adăugarea merelor în dieta ta poate avea un efect major și asupra sănătății tale intestinale în general.

Poți mânca mai mult de un măr pe zi - Când vine vorba de mere, cu cât mănânci mai multe, cu atât mai bine. Nutriționistul Leslie Beck a declarat pentru The Globe and Mail că a mânca un măr pe zi este perfect sigur și nu va adăuga prea mult zahăr în dieta ta. Beck sugerează să urmăriți să consumați două-trei porții de fructe în fiecare zi. Asta înseamnă că, în timp ce consumul unui măr pe zi are o mulțime de beneficii, este sigur să mănânci și mai multe. Potrivit Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie, consumul a două mere pe zi poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol cu patru procente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel