Dieta cu castraveți: slăbești 7 kg în 7 zile. E INTERZIS să o ții mai mult

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dieta cu castraveti. Fotografii colaj: Pixabay
Dieta cu castraveti. Fotografii colaj: Pixabay

Dieta cu castraveți este o dietă drastică pe termen scurt care promite o pierdere rapidă în greutate. Există multe versiuni ale dietei, dar majoritatea duc la o pierdere de 7 kg în 7 zile.

Dieta cu castraveți ajută la scăderea în greutate pe termen scurt prin restricționarea drastică a aportului de calorii. Cu toate acestea, dieta este lipsită de nutrienți, extrem de restrictivă și nu trebuie urmată mai mult timp din aceste motive.

Dieta constă în principal din consumul de castraveți, împreună cu câteva alimente bogate în proteine, cum ar fi ouăle, puiul, peștele și nucile.

Este recomandată înlocuirea majorității alimentelor cu castraveți, ceea ce înseamnă că și alte fructe și legume ar trebui menținute la minimum.

Deoarece dieta nu are varietate, nu este recomandată respectarea acesteia mai mult de 7 zile.

Cum se ține dieta

Nu există reguli standard pentru această dietă, în afară de recomandarea de a mânca castraveți la majoritatea meselor.

Spre exemplu, dimineața puteți consuma două castraveți medii tăiați felii cu un ou fiert. Dacă se poate fără sare. O altă variantă este un smoothie din 2 castraveți medii cu 2-3 linguri de spanac fiert și o jumătate de legătură de pătrunjel. 

La prânz puteți mânca o salată din 3 castraveți medii cu o linguriță de ulei de măsline sau de in, o linguriță de suc de lămâie și mărar după gust, ca garnitură pentru 150 de grame de piept de pui fiert sau la grătar, de preferință fără sare. În loc de pui, puteți consuma peste în aceeași cantitate, făcut la grătar sau la tavă, fără ulei adăugat. 

Seara, la cină puteți consuma o salată din 2 castraveți medii tăiați felii, o linguriță de ulei de măsline și una de suc de lămâie, cu 100 de grame de brânză telemea tăiate cuburi, cât mai nesărată posibil sau, în loc de brânză, puteți adăuga 30 de grame de nuci ori sâmburi de migdale sau alune de pădure neprăjite. 

În rest puteți consuma cafea fără lapte sau zahăr, ceai neîndulcit, apă plată sau apă plată cu lămâie.

Dieta funcționează deoarece castraveții au un conținut scăzut de calorii, conțin multă apă.

Problema e că aceste legume au un conținut scăzut de proteine, un nutrient de care organismul are nevoie pentru a menține sănătatea pielii, a mușchilor și a articulațiilor. Din acest motiv, dieta recomandă asocierea castraveților cu unele alimente bogate în proteine (ouă, carne de pasăre, brânză sau nuci ori semințe).

Iată ce alimente sunt permise în dieta cu castraveți: 

Legume: în afară de castraveți, mai puteți consuma roșii (1 pe zi), spanac (2-3 linguri), țelină (circa 100 de grame) și alte legume în cantități mici

Proteine: 100-150 de grame de pui, carne de vită slabă, pește, ouă, iaurt grecesc, brânză de vaci degresată, telemea

Carbohidrați: 100 de grame de orez brun, cartofi, o felie de pâine integrală la prânz și seara.

Grăsimi: 1-2 lingurițe pe zi de ulei de măsline sau ulei de semințe de in.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel