Frunzele de ananas ARD grăsimile. Află cum este posibil acest lucru

Frunzele de ananas – FOTO: Pexels@Pineapple_Supply_Co
Frunzele de ananas – FOTO: Pexels@Pineapple_Supply_Co

Frunzele de ananas ar putea fi folosite pentru a arde grăsimile dăunătoare.

Frunzele de ananas au fost studiate de oamenii de știință de la Universitatea Națională din Singapore. Rezultatele studiului arată că frunzele de ananas ar putea fi folosite pentru a absoarbe compușii grași din alimentele pe care le mâncăm.

Frunzele de ananas conțin un hidrogel care poate fi folosit pentru a absorbi grăsimile dăunătoare din alimentele consumate recent în sistemul nostru digestiv.

Pulbere sau biscuiți din frunzele de ananas

Pentru noul studiu – condus de profesorii asociati Duong Hai-Minh si Phan Toan Thang – cercetatorii de la Universitatea Nationala din Singapore au inceput prin uscarea si macinarea frunzelor de ananas care au fost obtinute ca deseuri agricole.

Când pulberea rezultată a fost testată într-un sistem bazat pe laborator care a simulat mediul acid al tractului digestiv uman, sa constatat că 1 gram de substanță a fost capabil să absoarbă 45,1 grame de grăsimi fierte. Pentru a face pulberea mai ușor de ingerat, o parte din ea a fost încapsulată, iar unele au fost presate sub formă de biscuiți subțiri.

"După ingestie, capsula sau biscuitele absoarbe compuși grași (cum ar fi grăsimile animale) și formează bucăți de fibre acoperite cu grăsime. Aceste bulgări acoperite cu grăsime vor fi apoi eliminate din sistemul digestiv într-una până la trei zile, similar cu alte alimente pe care le consumăm", a declarat Phan Toan Thang, unul dintre autorii studiului

Și în timp ce proprietățile mecanice ale frunzelor de ananas le fac potrivite pentru sarcină, oamenii de știință au declarat că ar putea fi utilizate și alte tipuri de deșeuri agricole cu conținut ridicat de celuloză - cum ar fi pulpa de trestie de zahăr.

Vezi și: Jocurile video îi fac pe copii mai deștepți. IQ-ul copiilor care s-au jucat pe calculator a crescut cu 2,5 puncte

Ananasul, bogat în vitamine

Ananasul este un fruct tropical care conține o doză consistentă de vitamina C, dar și vitamina B1, potasiu, mangan, plus antioxidanți și compuși miraculoși, care țin bolile la distanță. Ananasul conține o enzimă denumită bromelaină. Este o enzimă cu puternice efecte antiinflamatoare. Pe lângă biotină, vitamina B12 şi vitamina E, pentru care fructul este recunoscut, ananasul conţine toate celelalte vitamine şi 16 minerale, inclusiv fier, calciu, cupru, zinc, magneziu şi iod. Ananasul este deosebit de bogat în beta-caroten (pro-vitamina A), vitamina C şi complexul B de vitamine. Datorită bromelainei, ananasul fluidizează sângele, stimulează circulaţia sanguină, fapt pentru care putem să-l folosim în prevenirea trombozei, aterosclerozei, în diferite boli ale inimii.

Vezi și: Cataracta s-ar putea trata. Un medicament este testat pe ȘOARECI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.1.0