Genele care ar duce la o îmbătrânire sănătoasă

DCMedical Team / 05 apr 2021 / 16:21
Genă, ADN. Foto: Pixabay
Genă, ADN. Foto: Pixabay

Cercetători ruși și israelieni au descoperit acele gene afectate de îmbătrânirea patologică, nu de înaintarea naturală în vârstă.

O echipă alcătuită din cercetători israelieni şi ruşi a identificat anumite gene care sunt afectate în cazul îmbătrânirii patologice, dar nu şi în procesul natural de îmbătrânire, a anunţat duminică Universitatea Ben Gurion (BGU) din sudul Israelului. În urma constatărilor, un test pentru depistarea modificărilor survenite la nivelul unui set de gene ar putea indica dacă persoanele analizate se îndreaptă spre un proces de îmbătrânire sănătoasă.

Mai mult decât atât, cercetătorii au reuşit să determine care dintre gene reprezintă cei mai buni candidaţi pentru tratamentele direcţionate, daunele suferite de acestea putând fi astfel inversate. Într-un studiu publicat în revista Aging, cercetătorii de la BGU şi Institutul de Ştiinţă şi Tehnologie Skolkovo din Moscova au analiza rolurile genei SIRT6 în procesul de îmbătrânire. 
Una dintre principalele cauze ale îmbătrânirii este acumularea unor deteriorări la nivelul ADN-ului, ce pot conduce la boli neurodegenerative, precum maladiile Parkinson şi Alzheimer, iar această genă joacă un rol important în repararea ADN-ului, arată Agerpres. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy