Pintea, despre Geriatrie: Cine poate angaja medici specialiști

Adisa Codruț / 28 aug 2019 / 11:47
Batrâni
Batrâni

Scoatereala concurs a posturilor pentru medici geriatri nu este responsabilitatea Ministerului Sănătății, ci a managerilor de spitale, însă nu toți apreciază această parte a medicinei.

Scoaterea la concurs a posturilor pentru medicii geriatri nu este în responsabilitatea Ministerului Sănătății, cel puțin asta a arătat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în cadrul unui interviu transmis de DC Medical și DC News.

De asemenea, ea a făcut clarificări privind implicarea ministerului pe care îl conduce, în scoaterea la concursa unor posturi.

„Ministerul Sănătăţii nu este responsabil de resursa umană pe care o angajează managerii spitalelor. Managerul este cel care are o politică în acest sens şi împreună cu comitetul director poate decide structura spitalului. Conform legii, în spitale pot exista cabinete de geriatrie.

Eu personal apreciez în mod deosebit spitalele care au aceste cabinete. La Baia Mare, unde am fost eu manager, avem un astfel de cabinet şi este foarte util, dar nu Ministerul Sănătăţii scoate la concurs aceste posturi. Cred că managerii  nu înţeleg utilitatea acestui serviciu”, a declarat Sorina Pintea la DC News. 

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy