Pintea, despre Geriatrie: Cine poate angaja medici specialiști

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Batrâni
Batrâni

Scoatereala concurs a posturilor pentru medici geriatri nu este responsabilitatea Ministerului Sănătății, ci a managerilor de spitale, însă nu toți apreciază această parte a medicinei.

Scoaterea la concurs a posturilor pentru medicii geriatri nu este în responsabilitatea Ministerului Sănătății, cel puțin asta a arătat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în cadrul unui interviu transmis de DC Medical și DC News.

De asemenea, ea a făcut clarificări privind implicarea ministerului pe care îl conduce, în scoaterea la concursa unor posturi.

„Ministerul Sănătăţii nu este responsabil de resursa umană pe care o angajează managerii spitalelor. Managerul este cel care are o politică în acest sens şi împreună cu comitetul director poate decide structura spitalului. Conform legii, în spitale pot exista cabinete de geriatrie.

Eu personal apreciez în mod deosebit spitalele care au aceste cabinete. La Baia Mare, unde am fost eu manager, avem un astfel de cabinet şi este foarte util, dar nu Ministerul Sănătăţii scoate la concurs aceste posturi. Cred că managerii  nu înţeleg utilitatea acestui serviciu”, a declarat Sorina Pintea la DC News. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel