Germania și Franța, criticate după ce au oprit exportul de materiale medicale

Angela Sabău |
Data publicării:

Germania și Franța au fost criticate după ce au oprit exportul de materiale medicale precum măști sau echipamente de protecție, de teama epidemiei cauzată de coronavirus.

Germania și Franța au fost criticate de alte state membre ale UE după ce au blocat exportul de materiale medicale, alarmând țările mai mici lovite de coronavirus.

Temându-se de o posibilă lipsă de măști și echipamente de protecție pentru combaterea virusului, oficialii de top ai Uniunii Europene cer membrilor să pună solidaritatea peste interesele naționale, deoarece boala se răspândește rapid pe continent, notează dailymail.co.ok.

Vorbind vineri după o întâlnire urgentă la Bruxelles a miniștrilor sănătății din blocul de 27 de țări, comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, a declarat că națiunile UE au dreptul să restricționeze exporturile de echipamente medicale, dar a avertizat că astfel de decizii ar putea compromite capacitatea UE de a gestiona criza cauzată de creșterea infecțiilor cu COVID-19.

Miercuri, ministrul de interne al Germaniei a declarat că a interzis exportul echipamentelor de protecție medicală, cum ar fi măștile și mănușile, pentru a se asigura că lucrătorii din domeniul sănătății locale au suficient.

Președintele Emmanuel Macron a anunțat că Franța va solicita pentru toate măștile de față produse acolo o interdicție de export de facto, iar ministrul ceh al sănătății, Adam Vojtech, a oprit exporturile de dezinfectanți.

Unii membri ai UE - în special Italia, unde au murit cel puțin 197 de persoane - au fost loviți mai tare decât alții, iar unii miniștri consideră că ar trebui împărtășit un echipament medical de protecție prețios. „Există motive legale care fac astfel de măsuri posibile, dar aceste tipuri de măsuri unilaterale trebuie mai întâi notificate Uniunii", a spus comisarul UE pentru gestionarea crizelor, Jenaz Lenarcic. „Trebuie să fie proporționate și, chiar dacă este posibil din punct de vedere legal, prezintă un risc de subminare a abordării noastre colective și a capacității noastre colective de a face față acestei crize.” Miniștrii din multe state membre au fost de acord.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel