Gheorghiță: Din 1 aprilie, în platforma de vaccinare va fi vizibil tipul de vaccin administrat la un anumit centru

Dana Lascu |
Data publicării:
Col Dr Valeriu Gheorghiță. Foto: RoVaccinare
Col Dr Valeriu Gheorghiță. Foto: RoVaccinare

Din 1 aprilie se vor produce anumite schimbări în platforma de vaccinare, a anunțat lt col Valeriu Gheorghiță. 

Lt col Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare contra COVID-19, a vorbit miercuri seară, la B1 TV, despre schimbările care vor apărea pe platoforma de vaccinare din luna aprilie. 

„După 1 aprilie va fi vizibil tipul de vaccin care va fi administrat la un anumit centru”, a spus lt col Valeriu Gheorghiță. 

Întrebat dacă atunci când vor cunoaște tipul de vaccin care urmează să fie administrat, persoanele vor încerca să evite centrele de vaccinare care utilizează un anumit vaccin, șeful CNCAV a răspuns: 

„Nu acest lucru ne-ar putea crea probleme, ci mai degravă faptul că putem să schimbăm destinația unui centru adică tipul de vaccin alocat unui centru în funcție de livrări, în sensul în care dacă o companie nu îți livrează, nu vei ține un centru gol care are oameni în lista de așteptare. O să aloc un alt vaccin de unde am stocuri suficiente și atunci omul când știe că s-a programat pentru un tip de vaccin  și eu în următoarea perioadă schimb acel vaccin pentru că nu mai am stocuri, aici trebuie transmis un mesaj către toate persoanele din lista de aștepatare că s-a schimbat tipul de vaccin. Deci mai degrabă acest lucru ne încurcă”, a explicat Gheorghiță. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel