Gorj, coronavirus: Starea celor patru studenți veniți din China, autoizolați la domiciliu

Adisa Codruț / 18 feb 2020 / 15:11
Coronavirus
Coronavirus

Patru studenți din Gorj care s-au întors din China au stat timp de 14 zile autoizolați la domiciliu. Medicii au dat astăzi verdictul

După două săptămâni de autoizolare la domiciliu medicii au declarat că cei patru studenți din Gorj, care au fost în China, sunt clinic sănătoși, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP), Elena Pițian.

Având în vedere contextul epidemiologic actual - infecțiile cu coronavirus, și la nivelul DSP Gorj s-au întreprins măsuri în vederea instruirii personalului medico-sanitar din unitățile sanitare privind modul de prevenire.

„Conform prevederilor metodologiei specifice, persoanele care vin în țară din zonele cu risc (China) sunt obligate ca la sosirea în aeroport să completeze un chestionar legat de starea de sănătate, urmând ca acestea să fie autoizolate voluntar la domiciliu timp de 14 zile. La nivelul județului Gorj s-au aflat în această situație un număr de patru persoane (studenți), cărora le-a expirat perioada de supraveghere de 14 zile, fiind clinic sănătoși", a precizat Elena Pițian, citată într-un comunicat de presă.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy