Gripa face ravagii în Asia. 87 de decese în Myanmar, număr record

Dana Lascu |
Data publicării:
Mască
Mască

În Asia de Sud-Est e plin sezon gripal, iar A (H1N1) face deja ravagii. Oficialii din Myanmar au anunțat ieri că numărul deceselor se ridică la 87, regiunea Yangon înregistrănd cea mai mare rată de mortalitate.

Duminică, oficiali din Myanmar au anunțat că alte șase persoane au murit din cauza actualei gripe sezoniere A (H1N1), ridicând numărul total de decese la 87, conform datelor înregistrate de Departamentul de Sănătate Publică din din această țară, citate de Xinhua.

Dintre victimele raportate în 9 regiuni și state, regiunea Yangon a înregistrat cea mai mare rată de mortalitate, cu 63 de decese, urmată de regiunea Ayeyawaddy cu opt și de regiunea Bago cu cinci, notează Agerpres.

Număr record de decese

Bilanțul deceselor provocate de gripă anul acesta depășește recordul din 2017, când au fost înregistrate 38 de decese și cel puțin 400 de cazuri de infectare la nivel național.

Simptomele gripei sezoniere apar în termen de cinci zile după expunerea la persoana infectată, virusul fiind răspândit prin strănut sau tuse, dar și prin mâinile contaminate cu secreții.

În emisfera nordică sezonul gripal va începe la jumătatea lunii octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel