Gripă, infecții respiratorii: bolile de sezon, monitorizate la Tulcea

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Infecțiile respiratorii
Infecțiile respiratorii

Problemele de sănătate specifice sezonului rece, respectiv gripa și infecțiile respiratorii acute, sunt sub monitorizare în județul Tulcea, pentru prevenirea răspândirii acestor afecțiuni. 

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a început monitorizarea cazurilor de gripă şi infecţii acute ale căilor respiratorii. Scopul este acela de a preveni apariţia unor probleme de sănătate publică în acest sezon rece, a declarat directoarea instituţiei, Mihaela Nicolau, citată de agerpres.ro.

„Săptămânal, medicii de familie ne informează cu privire la suspiciunile de gripă şi la cazurile de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare. Până în prezent, am primit 690 de doze de vaccin antigripal care au fost acordate personalului medical”, a mai spus directoarea Nicolau.

Ministerul Sănătăţii a repartizat DSP Tulcea 20.580 de doze gratuite de vaccin antigripal, potrivit sursei.
„O a doua tranşă de vaccinuri, respectiv 6.860 de doze, urmează să ajungă la Tulcea după data de 20 octombri”, a menţionat directoarea DSP.

Vaccinuri gratuite pentru categoriile la risc

Ea a mai spus că vaccinurile antigripale gratuite acordate de Ministerul Sănătăţii sunt destinate categoriilor de persoane cu gradul cel mai mare de expunere la virusul gripal, printre care personalul medical, persoanele care suferă de boli cronice, cardiace, respiratorii şi de diabet zaharat, gravidele, persoanele cu vârste mai mari de 65 de ani şi cele instituţionalizate.

Potrivit DSP, vaccinarea în fiecare toamnă reduce foarte mult riscul de îmbolnăvire, perioada ideală de vaccinare fiind mijlocul toamnei.
În sezonul rece 2018-2019, DSP Tulcea a primit 14.170 de doze de vaccin antigripal de la ministerul de resort, iar medicii din judeţ au înregistrat 35 de cazuri de gripă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel