Gripă, infecții respiratorii: bolile de sezon, monitorizate la Tulcea

Adisa Codruț / 08 oct 2019 / 13:27
Infecțiile respiratorii
Infecțiile respiratorii

Problemele de sănătate specifice sezonului rece, respectiv gripa și infecțiile respiratorii acute, sunt sub monitorizare în județul Tulcea, pentru prevenirea răspândirii acestor afecțiuni. 

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a început monitorizarea cazurilor de gripă şi infecţii acute ale căilor respiratorii. Scopul este acela de a preveni apariţia unor probleme de sănătate publică în acest sezon rece, a declarat directoarea instituţiei, Mihaela Nicolau, citată de agerpres.ro.

„Săptămânal, medicii de familie ne informează cu privire la suspiciunile de gripă şi la cazurile de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare. Până în prezent, am primit 690 de doze de vaccin antigripal care au fost acordate personalului medical”, a mai spus directoarea Nicolau.

Ministerul Sănătăţii a repartizat DSP Tulcea 20.580 de doze gratuite de vaccin antigripal, potrivit sursei.
„O a doua tranşă de vaccinuri, respectiv 6.860 de doze, urmează să ajungă la Tulcea după data de 20 octombri”, a menţionat directoarea DSP.

Vaccinuri gratuite pentru categoriile la risc

Ea a mai spus că vaccinurile antigripale gratuite acordate de Ministerul Sănătăţii sunt destinate categoriilor de persoane cu gradul cel mai mare de expunere la virusul gripal, printre care personalul medical, persoanele care suferă de boli cronice, cardiace, respiratorii şi de diabet zaharat, gravidele, persoanele cu vârste mai mari de 65 de ani şi cele instituţionalizate.

Potrivit DSP, vaccinarea în fiecare toamnă reduce foarte mult riscul de îmbolnăvire, perioada ideală de vaccinare fiind mijlocul toamnei.
În sezonul rece 2018-2019, DSP Tulcea a primit 14.170 de doze de vaccin antigripal de la ministerul de resort, iar medicii din judeţ au înregistrat 35 de cazuri de gripă. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy