Grupa de sânge, caracterul și dieta: „0” sunt sociabii și rezistenți, „A” sunt sensibili și bravi, „B”...

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Sângele spune multe despre caracterul unui om. Foto: Pixabay
Sângele spune multe despre caracterul unui om. Foto: Pixabay

Iată ce dezvăluie grupa ta de sânge despre tine, ce ar trebui să mănânci și ce oameni celebri au aceiași grupă ca tine. Japonezii au dezvoltat cea mai mare parte o teorie a personalității în funcție de grupa sanguină.

Este posibil să fiți nedumerit dacă un japonez vă întreabă ce grupă de sânge aveți, dar nu vă faceți griji, de fapt vrea să vă cunoască mai bine. Teoria personalității tipului de sânge a fost dezvoltată de un japonez numit Masahiko Nomi care a absolvit Universitatea din Tokyo. Prima sa carte intitulată „Understanding Affinity by Blood Type” a fost bestseller în anii 1970. Ideea s-a răspândit apoi spre exterior și este populară în unele țări asiatice, cum ar fi Coreea de Sud și Taiwan. Hai să aruncăm o privire pe descrierea fiecărei grupe de sânge pentru a vedea dacă se potrivește cu personalitatea dumneavoastră:

Grupa de sânge „0”

Cel mai vechi și mai simplu grup sanguin, s-a format acum mai bine de 50.000 de ani în Africa. Fiind cel mai vechi, adică primul tip de sânge, acesta nu posedă antigenul pentru alte grupe de sânge, așa că o persoană cu acest tip de sânge poate dona sânge tuturor, dar poate primi sânge doar din grupul său. 

Chimic vorbind, acesta este cel mai simplu grup sanguin, conține doar fructoză din zahăr și este, de asemenea, cel mai răspândit tip de sânge din întreaga lume. 

Persoanele cu acest tip de sânge prezintă un risc cu un sfert mai mic de atac de cord și cancer de stomac. Au un risc mai mare de a dezvolta ulcer gastric, iar bărbații sunt mai predispuși la obezitate. 

Un lucru bun este că cei cu grupa sanguină „O” sunt destul de rezistenți la stres. Se știe că sunt energici, practici, deschiși și prietenoși, iar grupa de sânge O este etichetată ca un lider natural. Ei sunt inițiatorii activității, au  imaginație bogată, sunt ambițioși și plini de încredere. Sunt foarte responsabili și practici. Ei sunt experți în exprimarea opiniilor într-un mod constructiv, asigurându-se că toată lumea îi ascultă, fiind totuși prietenoși cu toată lumea. Ei știu să-și controleze foarte bine emoțiile, oferindu-le altora o mare impresie că sunt stabili și sub control. 

DIETA: Cei cu sânge de tip O ar trebui să aleagă alimente bogate în proteine și să mănânce multă carne, legume, pește și fructe, dar să limiteze cerealele, fasolea și leguminoasele. Pentru a slăbi, fructele de mare, algele, carnea roșie, broccoli, spanacul și uleiul de măsline sunt cele mai bune; grâul, porumbul și lactatele trebuie evitate.

Persoane celebre cu această grupă de sânge: Paul Newman, Mihail Gorbaciov, Al Capone,  Regina Elizabeth II, John Lennon, Elvis Presley, Ronald Reagan.

Grupa de sânge „A”

Sunt iubitori de Marea Mediterană și majoritatea oamenilor cu această grupă de sânge trăiesc în bazinul acesteia, în jurul mării Adriatică și Egee, în Spania, Turcia și în Balcani. Persoanele cu grupa de sânge A sunt cunoscute ca fiind diplomatice și prietenoase, totuși, datorită naturii lor sensibile, preferă să rămână singuri decât să fie într-un grup; de aceea se pot simți inconfortabili în zone aglomerate sau petreceri. De asemenea, au o inimă fragilă și se rănesc cu ușurință, și au este nevoie de timp pentru a se deschide în fața oamenilor. Alții pot fi snobi, deoarece persoanele cu grupa de sânge A se pricep bine să-și ascundă sentimentele și nu se exprimă prea mult în comparație cu alte grupe de sânge, cum ar fi grupa de sânge B sau 0.  Cu o persoană cu grupa sanguină A, cel mai bine este să ai răbdare și să o cunoști încet. Odată ce o vei cunoaște, vei descoperi că este foarte prietenoasă și realistă! De asemenea, cei cu grupa A sunt punctuali și se așteaptă întotdeauna la cele mai bune rezultate în tot ceea ce fac, de aceea alții le par perfecționiști.

DIETA: Pentru ei este recomandată hrana de origine vegetală și activitate moderată, yoga, tai chi. Acestea prezintă un risc mai mare de a dezvolta cancer de stomac. Există o legătură între grupul sanguin „A” și tendința spre alcoolism, precum și tulburările obsesiv-compulsive.

Persoane celebre cu această grupă de sânge: George W. Bush, Britney Spears, Adolf Hitler, Richard Nixon.

Grupa de sânge „B”

Majoritatea persoanelor cu acest tip de sânge trăiesc în Extremul Orient. Au o minte puternică și clară și sunt întotdeauna dedicați scopului. Sunt indivizi care își caută mereu drumul în viață. Acest lucru este oarecum de înțeles având în vedere că sunt creativi, pasionați, optimiști. Contactul cu oamenii nu îi epuizează, sunt lideri excelenți în toate domeniile. Sunt independenți și sunt pasionați de lucrurile care îi interesează. Tipul B caută întotdeauna stimulare și nu se tem să spună ce le trece prin cap, așa că pot fi văzuți ca egoiști și insensibili, deoarece își exprimă opinia, indiferent de ceea ce ar putea simți cealaltă persoană. În Japonia, bărbații cu grupa de sânge B au o reputație negativă de a fi playboy și de a nu fi potriviți pentru o relație stabilă.

DIETĂ: Persoanele cu acest tip de sânge ar trebui să mănânce totul dacă vor să se mențină în formă, au un risc mai mare de probleme de memorie, sunt predispuse la ulcere și inflamații din cauza imunității reduse.

Persoane celebre cu această grupă de sânge: Akiro Kurosawa, Jack Nicholson, Luciano Pavarotti, Tom Selleck, Mia Farrow, Paul McCartney, Leonardo DiCaprio.

Grupa de sânge „AB”

Aceasta este cea mai tânără grupă de sânge. Doar aproximativ cinci la sută din populație o are. Persoanele cu această grupă au moștenit atât anticorpii grupei sanguine, cât și au dezvoltat anticorpi specifici împotriva infecțiilor. Ei pot primi sânge de la toate celelalte grupe de sânge.

Femeile cu acest tip de sânge prezintă un risc mai mare de a dezvolta cancer ovarian, iar femeile însărcinate prezintă un risc mai mare de a dezvolta o tensiune crescută. Membrii acestor grupuri prezintă un risc mai mare de boli de inimă și accident vascular cerebral. Cu toate acestea, studiile arată că, după un eveniment traumatic, nivelul lor de hormon cortizol rămâne crescut, ceea ce îi face mai puțin rezistenți la stres.

Sunt cel mai interesant grup comparativ cu celelalte, deoarece acest grup este etichetat fie ca geniu, fie ca psihopat! Sunt imprevizibili, deoarece deseori sar de la o activitate la alta, iar temperamentul lor este un amestec de grupe sanguine A și B, prin urmare personalitățile lor se schimbă rapid în funcție de starea lor de spirit și de situație și, uneori, nu au control asupra ei. De asemenea, AB sunt gânditori raționali, prin urmare nu pot suporta atunci când găsesc că unele situații sunt iraționale. Drept urmare, pot avea unele dificultăți în interacțiunea cu oamenii, dându-le altora impresia greșită că sunt bolnavi sau cu două fețe.

DIETA: pot mânca de toate, doar mai puține produse lactate

Persoane celebre cu această grupă de sânge: John F. Kennedy, Marilyn Monroe, Mick Jagger, Jackie Chan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel