Gust metalic în gură? Ai putea fi însărcinată

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Gustul metalic simțit în urma administrării unor medicamente este un efect secundar reversibil, odată cu întreruperea tratamentului. În unele cazuri, însă, poate fi chiar un semn al sarcinii, sau a unor afecțiuni.

Un gust metalic în gură este un efect secundar relativ comun al medicamentelor. Zeci de medicamente diferite produc schimbări al gustului, ca efect secundar, care poate include percepția unui gust metalic. Exemplele includ multe antibiotice și unele antihistaminice, potrivit medicinenet.com.

În majoritatea acestor cazuri, situația este doar temporară și se rezolvă odată ce medicamentul este întrerupt. Medicamentele de chimioterapie, în terapia cancerului, pot produce, de asemenea, un gust metalic în gură, ca efect secundar.

Posibil simptom al unor afecțiuni

Gustul metalic în gură poate apărea și datorită unei tulburări a nervilor care controlează senzațiile de gust.

Condiția modificării simțului gustului este cunoscută din punct de vedere medical ca disgeuzia sau parageuzia. Disgeuzia poate provoca o serie de modificări ale gustului, inclusiv un gust metalic.

Unele afecțiuni medicale comune care pot provoca gustul metalic în gură includ infecții ale urechii sau ale căilor respiratorii superioare, cum ar fi sinuzita, precum și leziuni ale capului sau afecțiuni care afectează sistemul nervos central (CNS).

Un istoric al radioterapiei la nivelul capului și gâtului poate provoca, de asemenea, un gust metalic în gură.

Și femeile însărcinate prezintă uneori o modificare a gustului, în special în stadiile incipiente ale sarcinii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel