Hipertensiune arterială: alimentul banal care te poate ajuta mai mult decât crezi

Angela Sabău |
Data publicării:
Hipertensiune
Hipertensiune

Un banal aliment ce se găsește în orice bucătărie te-ar putea ajuta în cazul hipertensiunii arteriale.

Usturoiul este folosit în aproape toate felurile de mâncare. Parfumul puternic al acestei plante adaugă mai mult gust și aromă alimentelor pe care le consumăm. Dar usturoiul nu este doar un ingredient excelent în feluri de mâncare, dar are și unele proprietăți vindecătoare. Includerea usturoiului în dieta ta poate ajuta la afecțiunile cronice de sănătate. Usturoiul este bogat în proprietăți antibacteriene și antifungice și ajută la gestionarea colesterolului. De asemenea, previne cancerul și alte boli cardiovasculare și acționează ca un diluant al sângelui.

În afară de toate acestea, acest superaliment face minuni și în cazul hipertensiunii arteriale. Includerea usturoiului în dietă poate reduce tensiunea arterială. Conține compuși cu sulf precum alicina, care este benefică pentru hipertensiune arterială și acționează ca un remediu natural. O enzimă cunoscută sub numele de Alliinase este produsă atunci când se toacă sau este consumat usturoiul crud. Apoi suferă o serie de reacții pentru a forma alicină.

Iată modalități prin care poți include usturoiul în dietă.

Usturoi pudra:

Includerea prafului de usturoi în dieta ta poate reduce tensiunea arterială cu 9 până la 12%. Aproximativ 600 mg conține 3,6 mg alicină, în timp ce 900 mg conține 5,4 mg alicină.

Usturoi în salate:

Include câteva felii subțiri de usturoi într-o salată. Nu numai că adaugă mai multă aromă, dar este în același timp sănătos.

Adăugați usturoiul în lapte:

Deși poate părea ciudată această băutură, totuși, poate aduce beneficii sănătății generale. Adăugați usturoiul decojit și tocat mărunt la laptele cald, urmat de miere pentru a îmbunătăți gustul băuturii. Consumați această băutură zilnic pentru rezultate mai bune.

Usturoi crud:

Mestecatul usturoiului crud este unul dintre remediile pe bază de plante pentru controlul hipertensiunii arteriale. Va activa aliinaza, care va elibera apoi maximul de alicina. Mâncați-l în mod regulat pentru a vă controla tensiunea arterială.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel