Imunoglobuline, care este stocul pentru următoarele 3 luni

Alexandra Mănăilă / 11 dec 2018 / 21:04
Imunoglobulina administrată subcutan îi scutește pe pacienți de durerile provocate de sutele de injecții.
Imunoglobulina administrată subcutan îi scutește pe pacienți de durerile provocate de sutele de injecții.

Ministerul Sănătății a făcut public astăzi stocul de imunoglobulină care există în depozitul Unifarm, respectiv peste 49 de kg, care reprezintă necesarul pentru mai mult de 3 luni, în opinia autorității sanitare.

În depozitul Unifarm există 750 flacoane de IG Vena, 53 flacoane de Intratect, 500 flacoane de Privigen, 13163 flacoane de Pentaglobin și 2100 flacoane de Flebogamma, potrivit Ministerului Sănătății.

Până pe 31 decembrie Ministerul declară că Unifarm va mai achiziționa echivalentul a minim 7200 flacoane de 2,5g imunoglobulină umană (Flebogamma, Privigen si Intratect). De la 1 ianuarie 2018 și până în prezent, Compania Națională Unifarm S.A. a aprovizionat spitalele din România cu cantitatea de 45.424 unități imunoglobulină umană, din următoarele tipuri: Flebogamma, IG Vena, Intratect, Octagam, Privigen și Pentaglobin.

De tratament cu imunoglobuline au nevoie pacienții cu imunodeficiențe, cu boli autoimune, cu afecțiuni neurologice. În nenumărate rânduri acești pacienți s-au confruntat cu lipsa tratamentului din spitale, riscând să facă sepsis sever și chiar să decedeze.

Numai în primăvara acestui an, România s-a confruntat cu o criză majoră de imunoglobulină şi 5.000 de pacienți au rămas sau au fost în pericol de a rămâne fără tratamentul vital. În lipsa lui, statul a activat mecanismul de criză. A cerut ajutor de la statele europene, dar și de la membrele NATO.

Anul acesta s-a aprobat în România prima imunoglobulină cu administrare subcutan, după cum informa recent DC Medical. Însă copiii dependenți de acest tip de imunoglobulină nu pot beneficia de ea, întrucât nu poate fi eliberată de la farmacie pentru că sistemul informatic al CNAS nu o permite.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy