Imunoglobuline, care este stocul pentru următoarele 3 luni

Imunoglobulina administrată subcutan îi scutește pe pacienți de durerile provocate de sutele de injecții. Foto: Print screen John Hunter Childrens Hospital
Imunoglobulina administrată subcutan îi scutește pe pacienți de durerile provocate de sutele de injecții. Foto: Print screen John Hunter Childrens Hospital

Ministerul Sănătății a făcut public astăzi stocul de imunoglobulină care există în depozitul Unifarm, respectiv peste 49 de kg, care reprezintă necesarul pentru mai mult de 3 luni, în opinia autorității sanitare.

În depozitul Unifarm există 750 flacoane de IG Vena, 53 flacoane de Intratect, 500 flacoane de Privigen, 13163 flacoane de Pentaglobin și 2100 flacoane de Flebogamma, potrivit Ministerului Sănătății.

Până pe 31 decembrie Ministerul declară că Unifarm va mai achiziționa echivalentul a minim 7200 flacoane de 2,5g imunoglobulină umană (Flebogamma, Privigen si Intratect). De la 1 ianuarie 2018 și până în prezent, Compania Națională Unifarm S.A. a aprovizionat spitalele din România cu cantitatea de 45.424 unități imunoglobulină umană, din următoarele tipuri: Flebogamma, IG Vena, Intratect, Octagam, Privigen și Pentaglobin.

De tratament cu imunoglobuline au nevoie pacienții cu imunodeficiențe, cu boli autoimune, cu afecțiuni neurologice. În nenumărate rânduri acești pacienți s-au confruntat cu lipsa tratamentului din spitale, riscând să facă sepsis sever și chiar să decedeze.

Numai în primăvara acestui an, România s-a confruntat cu o criză majoră de imunoglobulină şi 5.000 de pacienți au rămas sau au fost în pericol de a rămâne fără tratamentul vital. În lipsa lui, statul a activat mecanismul de criză. A cerut ajutor de la statele europene, dar și de la membrele NATO.

Anul acesta s-a aprobat în România prima imunoglobulină cu administrare subcutan, după cum informa recent DC Medical. Însă copiii dependenți de acest tip de imunoglobulină nu pot beneficia de ea, întrucât nu poate fi eliberată de la farmacie pentru că sistemul informatic al CNAS nu o permite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel