Încă 2 copii cu COVID, internați la Terapie Intensivă. Unul are doar 9 luni!

Dana Lascu |
Data publicării:
Bebeluș, spital
Bebeluș, spital

Încă doi copii infectați cu noul coronavirus și care au COVID-19 sunt internați în secții de Terapie Intensivă din București și Galați. 

Cei doi copii cu COVID – 19 sunt în stare stabilă, dar primesc oxigen suplimentar prin mască și rămân la Terapie Intensivă. Unul dintre ei are 9 luni, și este internat la Spitalul de copii Sf Ioan din Galați, alături de mama sa, și ea cu COVID. Cel de al doilea copil are 6 ani și este internat la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din Capitală. 

„Sâmbătă seară, băiețelul de 6 ani a fost transferat de la Spitalul Gomoiu, cu apendicită acută și peritonită. Fiind pozitiv, el a fost operat în compartimentul de COVID, pentru că avem sală de operații specială. A fost operat în Urgență, iar starea lui se ameliorează pe zi ce trece. Duminică a și fost detubat, iar astăzi este în stare stabilă, ușor ameliorată, și primește oxigen suplimentat pe mască. Băiatul este internat cu mama sa. Semne ale infecției cu COVID se văd la el, are ușoare modificări la nivelul plămânilor, mama sa, care este și ea pozitivă COVID-19, este asimptomatică”, a declarat dr Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu.

Primul copil din România infectat cu coronavirus, care fusese internat în stare gravă acum două săptămâni la Spitalul Gomoiu, a fost externat. Starea lui de sănătate este bună, dar va avea nevoie de recuperare medicală pentru că are plămânii afectați, au explicat medicii. 

Bebeluș, la Terapie Intensivă

La Galați, bebelușul de 9 luni care are COVID-19 și care este internat la Terapie Intensivă, are probeleme digestive și respiratorii, așa că medicii au decis să-i administreze oxigen.

„Este vorba despre un sugar de 9 luni internat în serviciul nostru din data de 23 septembrie, venit cu simptomatologie digestivă la început. S-a confirmat testul PCR pentru SARS-CoV-2 la internare, atât la copil, cât și la mamă. În momentul de față este echilibrat cardio-pulmonar și digestiv, cu o stare generală relativ bună. Este pozitivă și mama, care este însărcinată în 5 luni. Acasă, tatăl și celălalt copil sunt simptomatici”, a explicat Liliana Moraru, medic specialist la Spitalul de Copii Galați, citată de Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel