Încă patru persoane au fost depistate cu noua tulpină britanică

Adisa Codruț |
Data publicării:
Covid, coronavirus. Foto: Pixabay
Covid, coronavirus. Foto: Pixabay

Alte patru persoane a  fost testate pozitiv la coronavirus, fiind infectate cu noua tulpină britanică a COVID-19.

Cele patru persoane testate pozitiv la noua tulpină britanică sunt membri ai familiei tinerei de 27 de ani, din Giurgiu. Potrivit DSP Giurgiu, tânăra s-a prezentat, împreună cu copilul, pe ianuarie, la camera de gardă a UPU din cadrul Institutului Matei Balș, prezentând simptome minime.
Cele două persoane au fost testate, au primit tratament și au fost trimise acasă, iar o zi mai târziu DSP Giurgiu a primit rezultatele testelor, care confirmau infectarea cu virusul SARS-CoV2. Cele două persoane, mamă și fiică, au primit decizii de izolare la domiciliu. 
Pe 4 ianuarie, au mai fost testați încă 5 membri ai aceleași familii, deoarece prezentau simptome ușoare. Rezultatele acestora au relevat faptul că trei persoane sunt pozitive. 
Cele patru persoane confirmate pozitiv sunt în izolare la domiciliu în timp ce contacții din aceeași familie sunt în carantină la domiciliu. 
Potrivit informațiilor furnizate de DSP Giurgiu, nici tânăra care este primul român confirmat cu noua tulpină, nici un alt membru al familiei nu are istoric de călătorie în Marea Britanie și nici nu a intrat în contact direct cu vreo persoană care să fi călătorit în Marea Britanie.
Persoanele aflate în izolare/carantină la domiciliu se află sub supravegherea medicului de familie, iar autoritățile locale au luat toate măsurile pentru respectarea tuturor prevederilor legale în legătură cu izolarea, potrivit România Actualități. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel