Încă patru persoane au fost depistate cu noua tulpină britanică

Adisa Codruț / 10 ian 2021 / 14:45
Covid, coronavirus. Foto: Pixabay
Covid, coronavirus. Foto: Pixabay

Alte patru persoane a  fost testate pozitiv la coronavirus, fiind infectate cu noua tulpină britanică a COVID-19.

Cele patru persoane testate pozitiv la noua tulpină britanică sunt membri ai familiei tinerei de 27 de ani, din Giurgiu. Potrivit DSP Giurgiu, tânăra s-a prezentat, împreună cu copilul, pe ianuarie, la camera de gardă a UPU din cadrul Institutului Matei Balș, prezentând simptome minime.
Cele două persoane au fost testate, au primit tratament și au fost trimise acasă, iar o zi mai târziu DSP Giurgiu a primit rezultatele testelor, care confirmau infectarea cu virusul SARS-CoV2. Cele două persoane, mamă și fiică, au primit decizii de izolare la domiciliu. 
Pe 4 ianuarie, au mai fost testați încă 5 membri ai aceleași familii, deoarece prezentau simptome ușoare. Rezultatele acestora au relevat faptul că trei persoane sunt pozitive. 
Cele patru persoane confirmate pozitiv sunt în izolare la domiciliu în timp ce contacții din aceeași familie sunt în carantină la domiciliu. 
Potrivit informațiilor furnizate de DSP Giurgiu, nici tânăra care este primul român confirmat cu noua tulpină, nici un alt membru al familiei nu are istoric de călătorie în Marea Britanie și nici nu a intrat în contact direct cu vreo persoană care să fi călătorit în Marea Britanie.
Persoanele aflate în izolare/carantină la domiciliu se află sub supravegherea medicului de familie, iar autoritățile locale au luat toate măsurile pentru respectarea tuturor prevederilor legale în legătură cu izolarea, potrivit România Actualități. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy