Incendiile din San Diego din 2017 au crescut numărul cazurilor de probleme respiratorii la copii


Un mic incendiu din San Diego, din 2017, a avut ca rezultat o creștere mare a numărului de copii care vizitează camera de urgență cu probleme de respirație, potrivit unei noi cercetări publicate online în Annals of the American Thoracic Society.

În „Creșterea vizitelor respiratorii pediatrice asociate cu fumul sălbatic Santa Ana Ana și nivelul PM2.5 în județul San Diego", Sydney Leibel, MD, MPH și coautori raportează că Focul Lilac, care a ars din 7 până pe 16 decembrie, a avut ca rezultat încă 16 vizite în fiecare zi la ER de către copii sub vârsta de 19 ani pentru probleme respiratorii. Problemele includeau dificultăți de respirație, respirație șuierătoare și astm, notează Eurekalert.

Înainte de a fi stins, Focul de Lilac a ars 4.100 de acri. În 2017, focurile sălbatice au ars mai mult de 1,5 milioane de acri în California, potrivit Departamentului forestier și protecției împotriva incendiilor.

„Am efectuat acest studiu, deoarece incendiile sunt din ce în ce mai frecvente în California", a spus dr. Leibel, un alergolog / imunolog pediatru la Rady Children's Hospital din San Diego și un profesor asistent de pediatrie la UC San Diego School of Medicine. „Deși există date semnificative cu privire la efectele respiratorii ale acestor incendii la adulți, am dorit să investigăm efectele asupra sănătății fumului de foc sălbatic în populația pediatrică vulnerabilă."

În colaborare cu Institutul de Oceanografie Scripps, autorii au demonstrat, de asemenea, cum fenomenul regional cunoscut sub numele de Vânturile Santa Ana a crescut impactul asupra sănătății.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că micuții cu vârsta 12 ani aveau mai multe probabilități să dezvolte probleme de respirație care duc la o vizită de ER decât copiii mai mari. Autorii raportează că au găsit un model similar de vizite sporite pentru reclamații respiratorii la centrele de îngrijire urgentă ale județului în timpul incendiului, în special de către copiii mai mici.

Pentru a ține cont de schimbările sezoniere ale ER și de vizitele de îngrijiri urgente, cercetătorii au analizat documentele medicale în perioada 2011-17. De asemenea, au analizat nivelurile de poluare cu particule fine, cunoscute științific ca PM2.5. în aceeași perioadă de timp. Cercetătorii au estimat că a existat o creștere de cinci ori a acestor particule minuscule în timpul incendiului.

Autorii au spus că cele cinci coduri zip cu cele mai mari schimbări în ER și vizite de îngrijiri urgente pentru problemele respiratorii pediatrice au fost localizate în fundul focului, care a fost condus de Vânturile Santa Ana care sufla din nord-est spre comunitățile costiere mai populate ale județului.

Având în vedere schimbările prognozate ale creșterii climei și a populației, autorii scriu că impactul incendiilor în județ este probabil să crească în următoarele decenii.

„Descoperirile noastre sugerează că eforturile de sănătate publică s-au concentrat pe protejarea copiilor cu sisteme de avertizare timpurie și eforturi de atenuare în aval de focurile sălbatice conduse de vântul Santa Ana pot reduce impactul acestor incendii distrugătoare în viitor", a spus dr. Leibel.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel