Incendiu la secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina. 37 de pacienți internați. PRECIZĂRILE Ministerului Sănătății UPDATE

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Un incendiu s-a produs la secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina.

UPDATE 14.31 Bilanțul pacienților evacuați de la Spitalul Județean Slatina - În urma incendiul care s-a manifestat la izolatorul Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina, au fost evacuați 36 de pacienți, iar situația lor se prezintă astfel:

* 8 pacienți au fost evaluați medical și transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Slatina, intoxicați cu fum

* 24 de pacienți au fost relocați după cum urmează: 8 pacienți la fosta Secție de Psihiatrie a Spitalului Județean din Slatina și 16 pacienți la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci

* 4 pacienți au fost externați

UPDATE 13.44 Reprezentanții Ministerului Sănătății precizează, conform primelor informații venite din partea managerului Spitalului Județean de Urgență Slatina și a Centrului Operativ pentru Situații de Urgență, în secția de Psihiatrie cu 75 de paturi, relocata în 2020 dintr-o o altă clădire veche, astăzi erau: 
- 37 pacienți (29 pacienți acuti si 8 cronici);
- 1 pacient a fost externat inainte de izbucnirea incendiului. 

Toți cei 36 pacienții au fost evacuați în siguranță. Personalul medical nu a fost afectat. 7 pacienți au fost transferați la Unitatea de primiri Urgențe a Spitalului Județean Slatina (intoxicatie cu fum, atac de panică). 22 pacienți au fost transferați la Spitalul de Psihiatrie Schitul - Greci Olt. 7 pacienți cronici urmează să fie monitorizați în fosta secție de psihiatrie a spitalului (str. Draganesti, Slatina). 

Inspectorii sanitari din cadrul serviciului control în sănătate publică din cadrul DSP Olt sunt la spital.

UPDATE 13.21 În urma incendiului produs la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina, autoritățile au deschis o linie telefonică unde pot suna rudele și aparținătorii pacienților, pentru a se interesa de starea acestora și locul unde au fost relocați.

Numărul de telefon este 0722359050.

UPDATE 13.20 Ministerul Sănătății a fost informat despre incendiul produs în Spitalul Județean de Urgență Slatina, iar Monica Althamer, secretar de stat în Ministerul Sănătății, aanunțat că se deplasează la fața locului pentru a evalua situația și a discuta cu autoritățile locale privind transferul pacienților.

UPDATE 12.34 Din primele informații, 22 pacienți vor fi relocați la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, iar alți 8 pacienți vor fi relocați la fosta Secție de Psihiatrie din Slatina.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că incendiul a fost provocat de un pacient aflat la izolator, care a folosit o brichetă.

Au  fost evacuate 36 persoane, dintre care 6 persoane au fost intoxicate cu fum și sunt transportate la UPU. Incendiul a fost lichidat. Flăcările s-au manifestat la izolatoriul spitalului, la nivel parter și etaj 1. A fost activat Planul Roșu de Intervenție și au fost prezente pe teren autospeciale din patru județe:

* ISU OT: 4 mașini stingere, 1 Autoscară, 1 descarcerare, 7 ambulanțe SMURD, 6 ambulanțe SAJ;

* ISU DJ: 1 mașină stingere, 1 autospecială transport victime multiple, 2 ambulanțe SMURD, 1 Spital Mobil;

* ISU TR: 1 autospecială transport victime multiple, 2 Ambulanțe SMURD;

* ISU VL: 2 ambulanțe SMURD.

UPDATE 12.06 Cadrele medicale și pacienții au fost evacuate. Nu s-a anunțat, momentn, niciun deces.

Un incendiu s-a produs la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina, în urmă cu puțin timp. Flăcările se manifestă la parter și la etajul I al imobilului, în interior aflându-se 37 de pacienți, arată Antena 3.

Conform sursei citate, o anexă a secției de Psihiatrie ar fi luat foc. Flăcările ar fi izbucnit după ce unul dintre pacienții internați ar fi dat foc în izolator unde era internat. Mai multe echipaje de salvatori se află în curtea unității medicale, iar pacienții sunt evacuați. Ar exista și 4 victime intoxicate, susține DC News.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel