Infecție cu stafilococ auriu, Maternitatea Giulești: 5 copilași internați

Dana Lascu |
Data publicării:
Bebeluș  FOTO: pexels.com
Bebeluș FOTO: pexels.com

Ministerul Sănătății a anunțat că 5 dintre bebelușii născuți la Maternitatea Giulești (Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Panait Sârbu) din Capitală au fost internați în ultima săptămână din aprilie la Spitalul Grigore Alexandrescu. Dintre ei, trei mai sunt internați, dar la unul a fost infirmată infecția. Din probele prelevate din Maternitate, doar una singură – de la o moașă – a fost pozitivă.

O echipă formată din inspectori sanitari și medici epidemiologi din cadrul Compartimentului Supraveghere Epistemologică și Control Boli Transmisibile din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB), realizează până pe 15 mai, o acțiune de control la Maternitatea Giulești (Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu").

„Controlul vizează respectarea normelor de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate actului medical, normelor tehnice privind curățenia, dezinfecția și sterilizarea, precum și normele tehnice privind gestionarea deșeurilor rezultate din activități medicale, după ce, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu au fost internați 5 copii născuți prin cezariană la Spitalului Clinic de Obstetrică si Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu", în perioada 25.03.2019 - 30.04.2019, cu posibile infecții stafilococice (MRSA), apărute după externarea lor din Maternitatea Giulești.

„Din cele cinci cazuri, doi copii au fost externați, iar din cei trei copii internați în prezent la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, două cazuri au fost confirmate cu stafilococ MRSA, iar în cel de-al 3-lea caz rezultatul este negativ", anunță Biroul de Presă al Ministerului Sănătății.

O moașă, infectată cu stafilococ dar de alt tip

În cadrul verificării au fost prelevate, zilele trecute, 48 de probe de sanitație, exudate nazale și probe de apă sterilă. „Rezultatele au relevat lipsa MRSA la toate probele efectuate, cu o excepție. S-a depistat prezența stafilococului coagulazo pozitiv la una dintre moașe. Acest stafilocococ este diferit de MRSA, de cel depistat în cazul nou-născutilor, iar în cazul personalului purtător este necesară respectarea măsurilor de protecție standard prevăzute în norme", mai precizează sursa citată.

Echipa DSPMB a prelevat astăzi noi probe: 20 de exudate nazale, 10 teste mâini personal și 18 teste aeromicrofloră. De asemenea, continuă verificările foilor de observație ale tuturor copiilor născuți în această maternitate, în perioada 25.03.2019 - 30.04.2019, precum și a măsurilor de dezinfecție și sterilizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel