Infecții nosocomiale, 3 decese. Pintea, precizări importante despre acinetobacter

Cătălina Burghelea / 21 feb 2019 / 19:51

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că nu se pot confirma sau infirma cazurile celor 18 pacienți infectați cu acinetobacter, de la Institutul Marius Nasta.

Prezentă la Cluj-Napoca, Sorina Pintea a spus că "până nu va fi terminată ancheta epidemiologică făcută de DSP București", nu poate da un răspuns clar în privința infecțiilor nosocomiale de la Institutul Marius Nasta.

"Abia atunci vom ști cu siguranță ce s-a întâmplat"", este de părere Sorina Pintea.

Până în prezent, sunt confirmate trei decese. În legătură cu primul pacient decedat, care fusese tranferat la Institutul Marius Nasta de la Institutul de boli infecțioase Matei Balș, Ministrul Sănătății a confirmat că avea o tulpină de acinetobacter diferită de cea a celorlalți doi morți.

S-a procedat corect la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"


În plus, "după ce inspectorii DSP București termină ancheta la Institutul Marius Nasta, vor face anchetă și la Matei Balș. La Matei Balș a mai fost raportat anul acesta un singur caz, pe la începutul lui ianuarie, fără legătură așadar cu cazul din februarie. Vreau să subliniez că s-a procedat corect la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta", a zis Ministrul Sănătății.

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a decis, marţi, sistarea activităţii blocului operator şi a Secţiei de Terapie Intensivă de la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", rezultatele analizelor arătând că există o infecţie nosocomială în unitate.

Ancheta epidemiologică a început vineri, după ce s-a stabilit că doi pacienţi care au murit erau contaminaţi cu acinectobacter.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy