Infecții respiratorii, în scădere la început de noiembrie

Adisa Codruț |
Data publicării:
Infecții respiratorii
Infecții respiratorii

Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute în prima săptămână a lunii noiembrie a fost mai mic cu aproximativ 20% comparativ cu ultima săptămână a lunii octombrie, potrivit DSP Olt.

Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute în prima săptămână a lunii noiembrie a fost mai mic cu aproximativ 20% comparativ cu ultima săptămână a lunii octombrie, iar vaccinarea antigripală gratuită pentru persoanele din grupele la risc a continuat, fiind utilizate peste 21.000 de doze de vaccin, au anunţat marţi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Potrivit unei informări a DSP Olt, în prima săptămână din noiembrie au fost 1.784 de cazuri de viroze respiratorii acute, inclusiv pneumonii, 121 dintre aceşti pacienţi necesitând internare, iar comparativ cu ultima săptămână din octombrie au fost cu circa 500 mai puţine cazuri de infecţii respiratorii acute, arată agerpres.ro.

În ce priveşte vaccinarea antigripală, DSP Olt a primit până acum 36.870 doze de vaccin şi au fost imunizate 21.046 de persoane, peste o jumătate fiind persoane vârstnice. Au mai fost vaccinate şi peste 6.000 dintre persoanele cu afecţiuni cronice, circa 2.700 de angajaţi ai spitalelor şi instituţiilor de ocrotire a copiilor sau vârstnicilor, copii mai mici de cinci ani şi gravide.

Până la sfârşitul lunii noiembrie DSP Olt va mai primi o tranşă de vaccin gripal, 15.800 doze, pentru desfăşurarea în continuare a campaniei de vaccinare. Cantitatea de vaccin gripal pe care o va primi judeţul Olt în acest sezon rece este aproape de două ori mai mare faţă de cea primită în sezonul rece 2018-2019, când judeţul a fost afectat timp de aproape trei luni de gripă şi au fost opt decese la pacienţi cu această afecţiune. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel