Impactul alergiilor asupra pielii. Care sunt factorii care declanșează problemele dermatologice
De la produse nepotrivite, la emoții sau condiții meteo, printre factorii apariției pielii intolerante.
Când cercetătorii au evaluat ce înțeleg consumatorii din informațiilor despre alergeni prezente pe etichetele alimentelor, mai puțin de jumătate dintre persoanele chestionate credeau că acestea sunt clare. Iar...
Studiul, care este publicat în Clinical & Experimental Allergy (link direct studiu), a implicat două experimente separate, cu un total de 96 de consumatori cu alergii alimentare și 105 fără astfel de probleme de sănătate.
Cercetătorii au prezentat mai întâi în mod aleatoriu 18 produse alimentare diferite cu etichete care sugerează că arahida – unui dintre cei mai răspândiți alergeni - a fost, poate fi sau nu a fost un ingredient și apoi au prezentat trei formate diferite de prezentare a informației: „Produs într-o fabrică în care...” și „Poate conține” sau „Urme de”.
Practic asta înseamă același lucrur, că în alimentul pe care îl cumperi este posibil să fie urme dintr-un alergen.
Studiul a arătat că etichetarea de alergen de precauție (PAL) – adică informația prezentată voluntar pe etichetă, de către producător, care indică faptul că unul sau mai mulți alergeni reglementați ar putea fi prezenți în mod neintenționat, dar inevitabil, într-un produs și, astfel, acesta poate să prezinte un risc pentru consumatorii alergici - au fost deosebit de problematice, consumatorii atribuind orice risc între 2% și 99% de reacție și orice evaluări de comprehensibilitate între 1% și 98% celor trei formulări.
Acest lucru sugerează că etichetarea de precauție, adică expresii precum „pot conține arahide”, au o valoare mică pentru consumatori și pot duce la restricții alimentare inadecvate sau la comportament de asumare a riscurilor.
„De asemenea, mulți consumatori interpretează expresia „Produs într-o fabrică în care”ca fiind un avertisment mai slab decât „Poate conține”, a declarat autorul principal dr Bregje Holleman, de la Universitatea Utrecht, din Olanda.
„Din perspectiva comunicării, este logic ca, în general, consumatorii să atribuie niveluri de risc diferite avertismentelor formulate diferit. Dar, din moment ce producătorii intenționează probabil să comunice exact același nivel de risc cu fiecare dintre aceste avertismente diferite, vă sfătuim să folosiți doar formularea PAL”, a arătat acesta.
De la produse nepotrivite, la emoții sau condiții meteo, printre factorii apariției pielii intolerante.
Balonarea frecventă poate fi semnul acestei afecțiuni extrem de răspândite care nu are tratament, ci poate fi doar ameliorată.
Fitofotodermatita apare cel mai frecvent în sezonul cald. Care sunt simptomele și când este cazul să vă prezentați la medic.
Un nou strat de praf saharian a acoperit o bună parte din țară. Acesta poate provoca neplăceri unor categorii de persoane.
UE interzice siropurile de tuse care conțin folcodină. Substanța este factor de risc pentru apariția unei reacții anafilactice.
Intoleranța alimentară este o problemă frecventă care afectează mulți oameni în întreaga lume.
Animalele de companie, benefice pentru educarea sistemului imunitar uman.
Umiditatea aerului și rolul pe care îl are în cazul răcelilor. Cum se poate îmbunătăți calitatea aerului cu ajutorul uleiurilor esențiale
Alcoolul poate provoca o alergie ciudată la anumite alimente.
Adda a pus lista completă a simptomelor pe care le-a avut din cauza Boreliozei și Bartonellei.
Rinita alergică, ce trebuie să știi despre ea și cum faci diferența între ea și viroza respiratorie.
Alergiile se pot dezvolta pe tot parcursul vieții. Care sunt principalele cauze care le pot declanșa.
Intoleranța la histamină - ce este, care sunt simptomele și care sunt alimentele care trebuie evitate.
Boala celiacă reprezintă, de fapt, intoleranța autoimună pe care unele persoane o au la gluten.
Care sunt sfaturile pentru un somn odihnitor, dar și pentru o viață fără alergii.
Alergia la alcool poate avea reacții severe. Află ce trebuie să faci dacă ai o alergie la alcool.