Ingrediente must have pentru un ten perfect

DCMedical Team |
Data publicării:
Sursa foto: Freepik
Sursa foto: Freepik

Care este definiția unui ten perfect? Lipsa petelor pigmentare, a ridurilor, a acneei și a cearcănelor, o piele fermă, netedă și luminoasă, am putea spune. 

Dacă te regăsești în această categorie este fie pentru că ai o rutină de îngrijire foarte bună, fie pentru că ai o moștenire genetică de invidiat. În general, majoritatea femeilor se confruntă cu cel puțin o problemă din cele menționate mai sus. Din fericire, industria cosmetică a evoluat și ne sprijină în lupta cu cele mai comune imperfecțiuni ale pielii.

 

Cu toate acestea, indiferent de ce cosmetice folosești, este esențial să acorzi importanță dietei și să te hidratezi constant, deoarece alegerile alimentare pe care le faci se reflectă asupra pielii tale. În completare, include în rutina ta de îngrijire următoarele ingrediente care te ajută să ai un ten perfect:

Retinolul

Dacă te întrebi ce este retinolul, află că este un tip de retinoid derivat din vitamina A, care ajută  la prevenția îmbătrânirii premature a pielii. Odată pătruns în stratul mijlociu al pielii, retinolul ajută la neutralizarea radicalilor liberi, contribuind astfel la creșterea producției de colagen și la refacerea celulară. Cu alte cuvinte, prin utilizarea lui zilnică, tenul tău devine mai luminos, petele pigmentare și ridurile se diminuează, iar pielea își recapătă din elasticitate. Totodată, persoanele care se luptă cu acneea pot utiliza retinolul, care previne obstrucționarea porilor. Serumul cu retinol este recomandat să fie introdus în rutina de îngrijire de seară, deoarece este fotosensibilizant. Totodată, pentru a fi protejată de efectele razelor solare și pentru a preveni arsurile, aplică o cremă cu SPF 50 mai ales atunci când începi să folosești retinol.

Niacinamida

Pe lista ingredientelor celor mai multe produse cosmetice, de tipul serumurilor sau cremelor, vei regăsi și niacinamida, un element cheie în obținerea unui ten mai frumos. Și, totuși, ce este niacinamida? Pe scurt, este o versiune topică a vitaminei B3. Acest ingredient susține construirea proteinelor în piele și elimină radicalii liberi, ajutând astfel la frumusețea tenului. Folosit zilnic în rutina de îngrijire de dimineață, niacinamida oferă fermitate pielii, contribuie la reținerea apei la nivelul epidermei și reduce roșeața și petele pigmentare. De asemenea, dacă ai un ten gras, niacinamida te va ajuta la reglarea nivelului de sebum și la reducerea porilor.

Acidul hialuronic

Acidul hialuronic este un ingredient minunat pentru îngrijirea pielii datorită capacității sale de a o menține hidratată și netedă. Acest acid, prezent în mod natural în piele, are capacitatea de a atrage și de a reține apa, ceea ce duce la hidratarea profundă a tenului. Beneficiile acidului hialuronic includ reducerea liniilor fine și a ridurilor, îmbunătățirea texturii pielii și conferirea unui aspect radiant și suplu. Dacă ai un ten uscat, este indicat să folosești un serum cu acid hialuronic, urmat de o cremă puternic hidratantă, pentru a obține rezultate cât mai satisfăcătoare.

Vitamina C

Cunoscută sub numele de acid ascorbic, vitamina C este un antioxidant puternic care luptă împotriva radicalilor liberi și protejează pielea de daunele cauzate de soare și poluare. De asemenea, stimulează producția de colagen, reducând aspectul liniilor fine și al ridurilor, și uniformizează tonul pielii, estompând petele pigmentare și cicatricile. Folosită zilnic împreună cu o cremă hidratantă, ajută la revigorarea pielii și îi oferă un aspect radiant și sănătos.

Alfa hidroxi acizii

Alfa hidroxi acizii-(AHA), precum acidul glicolic și acidul lactic, sunt exfolianți chimici blânzi cu pielea, care elimină eficient celulele moarte de la suprafața acesteia. Prin utilizarea lor o dată pe săptămână, tenul devine mai neted și luminos. AHA promovează regenerarea celulară, ajutând astfel la reducerea aspectului porilor mari, estomparea petelor pigmentare, liniilor fine și a cicatricilor și la îmbunătățirea texturii generale a pielii. Totuși, nu uita să aplici mereu o cremă cu protecție solară, deoarece acest tip de acizi sensibilizează pielea în fața razelor UV.

 

Prin urmare, pentru a obține, dar și pentru a-ți menține un ten frumos, este important să îți stabilești o rutină de îngrijire cu produse potrivite pentru nevoile pielii tale. Totodată, indiferent de ce ingrediente alegi, nu uita să folosești crema cu protecție solară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel