Inspectori DSP din 12 județe: în ce au constat neregulile pentru care s-au dat amenzi

Adisa Codruț |
Data publicării:
Spălarea mâinilor
Spălarea mâinilor

Inspectori DSP din 12 județe care fac parte din Comandamentul de control Delta Dunării au aplicat, luna trecută, peste 60 de sancțiuni contravenționale.

Inspectori DSP, amenzi. Inspectori DSP din județele Olt, Bacău, Iaşi, Hunedoara, Prahova, Giurgiu, Teleorman, Dolj, Mureş, Cluj, Suceava şi Buzău au făcut, luna trecută, 114 controale şi 52 de reverificări la unități alimentare de pe litoral. Peste 60 de sancţiuni contravenţionale s-au aplicat, precizează şefa Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea, Mihaela Nicolau.

Comandamentul de control Delta Dunării, din care fac parte inspectori din 12 județe ale țării, a început să funcţioneze la data de 1 iulie. Își va înceta activitatea la sfârșitul lunii, la fel ca în ultimii 2 ani.

"Pentru neconformităţile constatate au fost acordate termene de remediere şi au fost aplicate 64 de sancţiuni contravenţionale principale, din care 43 de amenzi, în valoare de 61.400 lei, şi 21 de avertismente", a precizat Mihaela Nicolau, citată de Agerpres.

Neregulile descoperite constau în: neefectuarea triajului epidemiologic pentru personalul blocului alimentar la intrarea în tură, neinstruirea personalului în ceea ce priveşte noţiunile fundamentale de igienă şi neasigurarea apei calde menajere curente necesară curăţeniei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel