Grijă ce mâncați pe litoral! Inspectorii veterinari au dat amenzi de circa 275.000 de lei

Adisa Codruț |
Data publicării:
Alimente
Alimente

Inspectorii DSVSA Constanța au aplicat amenzi în valoare de circa 275.000 de lei la unități alimentare de pe litoral în intervalul 29 iulie - 4 august.

Litoral, amenzi. Inspectorii sanitar-veterinari au controlat, în perioada 29 iulie- 4 august, 288 de unități amplasate în cele 7 zone de interes turistic - Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia. Mai precis, au verificat alimente din: 190 de unități de alimentație publică, 4 pizzerii, 2 pensiuni, 6 cantine, 3 cofetării/patiserii, 19 laboratoare de cofetărie/patiserie, 55 de magazine alimentare, un supermarket, 2 tonete de înghețată, 5 depozite alimentare și o unitate de produse congelate.

Neregulile descoperite, detaliate într-un comunicat, au constat în: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; absenţa documentelor care descriu procedurile elaborate cu privire la principiile HACCP; folosirea ambalajelor, ustensilelor, recipientelor şi utilajelor în stare insalubră.

Prin urmare, inspectorii au amendat 33 de unități alimentare, 13 restaurante, 5 unități tip fast-food, 4 unități tip bufet, 3 magazine alimentare, 2 baruri, 4 laboratoare cofetărie/patiserie, 1 tonetă înghețată și 1 pizzerie. Valoarea amenzilor aplicate: circa 275.200 de lei.

Turiștii și nu numai care observă sau se confruntă cu nereguli la diverse unități alimentare pot suna la telefonul Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, dar și la call-center-ul A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787 - gratuit, din orice reţea de telefonie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel