Servicii ginecologice gratuite pentru femei din cea mai izolată comună din Delta Dunării

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Rezultate analize
Rezultate analize

Peste 80 de femei din comuna C.A. Rosetti vor beneficia de vineri, 9 august, de servicii medicale ginecologice gratuite în cadrul unui proiect.

Servicii ginecologice, Delta Dunării. Asociaţia Letea în UNESCO derulează proiectul "Caravana Sănătăţii Femeii din Delta Dunării" care presupune oferirea de servicii medicale gratuite pentru 80 de femei şi realizarea unui program local de educaţie de sănătate pentru 300 de femei din comuna C.A. Rosetti, județul Tulcea. C.A. Rosetti este cea mai izolată comună din Delta Dunării.

"Medicii voluntari vor ţine prezentări femeilor din sat despre igiena şi screening-ul cancerelor de col uterin şi sân. Consultaţiile presupun: examenul clinic, investigaţii complementare: testare Babeş-Papanicolau, ecografie pelviană, consult senologic şi ecografie mamară. Rezultatele analizelor vor fi transmise ulterior pacientelor în mod confidenţial, însoţite şi de o scrisoare medicală, în cazul în care este nevoie de acţiuni suplimentare", se arată într-un comunicat, citat de Agerpres.

Consultaţiile vor avea loc sâmbătă şi duminică la Centrul comunitar integrat din satul Letea, înfiinţat printr-un proiect al aceleiași asociații, în urmă cu doi ani.

"Ne dorim să contribuim la creşterea accesului la medicină de specialitate pentru femeile din cea mai izolată comună din Delta Dunării. Unele dintre acestea nu au beneficiat niciodată de un consult de specialitate. Costurile ridicate de transport până în Tulcea, lipsa asigurărilor medicale, precum şi lipsa educaţiei pentru sănătate sunt câteva dintre motivele care determină acest comportament", a afirmat Loredana Pană, coordonatorul proiectului.

Între 29 iulie și 1 august, 80% dintre copiii din comuna CA Rosetti, Tulcea, au beneficiat de intervenţii stomatologice pentru prevenirea cariilor dentare, prin proiectul "Educaţie orală, prevenţie şi nutriţie pentru sănătatea orală a copiilor din grupuri vulnerabile prin cabinetul stomatologic mobil Zâna Merciluţă", potrivit unui comunicat al Asociaţiei Merci Charity Boutique.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel