Intoleranță la lactoză: simptomul surprinzător care trădează afecțiunea

Angela Sabău |
Data publicării:
Intoleranta la lactoza
Intoleranta la lactoza

Iată un simptom surprinzător care poate dezvălui că ești sensibil la lapte sau produse din lapte.

Simptomele legate de intoleranța la lactoză la care ne gândim cel mai frecvent sunt legate de tractul gastro-intestinal, inclusiv balonare, crampe și semnale de digestie mai severe. Cu toate acestea, un dietetician vorbește despre un alt simptom mai puțin cunoscut al intoleranței la lactoză, care îi determină pe unii animatori și sportivi profesioniști să-și revizuiască dieta.

Cele mai frecvente simptome ale intoleranței la lactoză

Dacă tu sau cineva apropiat aveți o sensibilitate la lactate, este posibil să fiți conștienți de disconfortul care vine odată cu acestea. Institutului Național de Diabet și Boli Digestive și Renale (NIDDKD) citează „balonarea, diareea și gazele” drept trei simptome comune asociate cu intoleranța la lactoză.

Ce se întâmplă când ai intoleranță la lactoză

NIDDKD explică ce se întâmplă în interiorul corpului celor care au intoleranță la lactoză:

„Lactoza este un zahăr care se găsește în mod natural în lapte și produse lactate, cum ar fi brânză sau înghețată. În intoleranța la lactoză, simptomele digestive sunt cauzate de malabsorbția lactozei. Malabsorbția lactozei este o afecțiune în care intestinul subțire nu poate digera sau descompune toate lactoza pe care o consumi sau o bei.”

Intoleranța la lactoză nu este o alergie la lapte.

„Intoleranța la lactoză este diferită de o alergie la lapte”, explică NIDDKD. „O alergie la lapte este o tulburare a sistemului imunitar.” (FYI: alergiile la lapte sunt „cea mai supărătoare dintre alergiile alimentare” în aceste zile – chiar mai mult decât alunele.)

Simptomele digestive nu sunt singurii indicatori ai intoleranței la lactoză, potrivit dieteticianului Heather Ray. Într-un articol pentru site-ul de știri pe bază de plante The Beet, Ray dezvăluie că există un alt simptom al intoleranței la lactoză pe care îl confundăm cu probleme ale sinusurilor sau alergii. . „O modalitate de a ști dacă ești sensibil sau alergic la produsele lactate este să fii atent la cât de mult mucus produce corpul tău”, scrie ea.

Ray scrie: „O mulțime de celebrități și sportivi profesioniști renunță la lactate pentru a-și ajuta sinusurile, iar mucusul este un motiv important pentru care fac asta”.

Doi sportivi profesioniști care reduc lactatele din cauza efectelor sale legate de intoleranța la lactoză sunt starul NBA Jrue Holiday și fosta vedetă a fotbalului Lauren Holiday. Cei doi au luat alternative la lactate după ce copilul lor a fost diagnosticat cu intoleranță la lactoză.

„Uneori, când beau lactate, am o mulțime de mucus”, a spus Jrue. "Și de când nu consum lactate, a dispărut. Mă simt mai bine, mai ușor și am mai multă energie."

Mai mult de o treime dintre americani suferă de această problemă medicală, conform Institutului Național de Diabet și Boli Digestive și Renale (NIDDKD).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel