Ioana Stăncel, expert în sănătate publică, vești alarmante: Ne-am relaxat prea mult, prea devreme! Vor urma măsuri mai SEVERE

Irina Radu |
Data publicării:

Ioana Stăncel, expert în sănătate publică, a declarat, miercuri, 10 martie, că românii nu iau în serios pericolul creat de coronavirus, relaxându-se mult mai devreme decât trebuia. 

"Ne-am relaxat mult prea mult, mult prea devreme. Epidemia nu a fost eliminată. La nivel global suntem în plină pandemie. În acest moment trebuie să ne trezim, să fim responsabili. Nu mai putem să îngăduim petreceri, închise, deschise, aglomerații sezoniere, la munte, la mare. Se apropie sezonul estival.", avertizează Ioana Stăncel, expert în sănătate publică.

Infectările vor crește exponențial

 

"Cred că trebuie să fie responsabili noi, adulții activi, cei mai expuși celui de-al treilea val, situațiilor de transmitere comunitară.

Cifra ar fi mult mai mare, poate dublă de cea din fiecare zi. Orice persoană infectată, care nu se supune măsurilor de izolare, va fi un focar pentru 8-10 persoane. Vor crește exponențial.

Mă aștept să ajungem în aceleași situații. Serviciile de sănătate au o limită pe care nu o pot depăși. Acolo vor fi probleme: la ATI, serviciile de ambulanță, aproape s-au dublat solicitările pentru teste, serviciile de boli infecțioase etc.

Nu cred că există centre private care fac vaccinări. Toate centrele au parcurs acreditarea. Atunci când autoritățile nu sunt de acord, orice persoană care e împotriva sistemului, caută breșe de exploatare. Trebuie clarificat în interiorul guvernului. Poate că sunt date clasificate, din nou, gestionarea se supune unui regim.", a spus Ioana Stăncel la Gândul Live

Măsuri mai severe

 

"Măsurile pot să asigure o bună tranziție a acestei perioade de provocări în măsura în care populația le respectă. Vom avea mai puține cazuri severe, dar totul depinde de comportamentul propriu. Dacă nu ne putem comporta ca societate pentru a reduce trasmiterea, probabil că vor fi necesare măsuri mai severe.", a precizat expertul în sănătate publică.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel