Iohannis, DECLARAȚII despre revenirea la școală: Pot să vă spun că situația este bună

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele Klaus Iohannis. Foto: Președinție
Președintele Klaus Iohannis. Foto: Președinție

Șeful statului Klaus Iohannis a făcut joi, 11 februarie, declarații privind modul în care se desfășoară școala pe băncile căreia elevii au revenit de luni, 8 februarie.

Șeful statului Klaus Iohannis a făcut joi după-amiaza, 11 februarie, declarații pe tema reînceperii școlii de luni, 8 februarie, despre nevoia de dotarea laboratoarelor și bibliotecilor, despre nevoia de modernizare a unităților de învățământ. Acesta a afirmat că a discutat cu ministrul Educației despre câți elevi au revenit fizic la școală și câte școli au rămas închise.

”Am vrut să știm câți copii se duc la școală, câte școli au rămas închise, câți copii au fost detectați cu COVID-19 ș.a.m.d. (...) Ne-am uitat la şcolile din România care s-au redeschis fizic pentru copii în semestrul II. Pot să spun că situaţia este bună. Sunt peste 10.000 de şcoli care funcţionează fizic, cu elevii prezenţi în şcoală. Sunt peste 6.000 de unităţi care funcţionează în scenariul galben, ceea ce înseamnă că unii merg la şcoală fizic, dar unii rămân în sistemul online. 

Peste 2 milioane de elevi au reînceput fizic şcoala din 8 februarie. Asta reprezintă peste 70% din totalul elevilor din România. Ceilalţi, care au rămas în online, îşi continuă studiile în această formă. Cu toţii, sigur, ne dorim ca localităţile din scenariul galben sau cel roşu să aibă o evoluţie pozitivă şi să aibă o evoluție pozitivă, să iasă din aceste scenarii, trecând în scenariul verde.

Și astfel ajungem la pandemie. Trebuie să fim realiști. Pandemia nu s-a terminat. Chiar dacă, din fericire, s-au adoptat măsuri restrictive care au permis să se reducă succesiv numărul de noi infectări nu putem, din păcate, să spunem că am scăpat de pandemie.

În continuare este extrem de important să respectăm restricțiile impuse, să fim responsabili și acum chiar avem un motiv foarte serios în plus: sunt copii din România cărora trebuie să le oferim școală. Școală în format fizic, cu cât mai bine respectăm restricțiile, cu atât mai puține cazuri de noi îmbolnăviri vom avea și cu atât mai bine se va desfășura și școala în format fizic", a afirmat președintele Iohannis, într-o conferință de presă. 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel