Iohannis, mesaj pentru toți românii: Virusul este real! Nu are culoare politică, nu poate fi interzis prin lege și nici nu dispare prin negare

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre criza generată de pandemia de COVID-19 în România și a făcut un apel către toți cetățenii. 

 

"Pandemia a cerut acţiuni rapide"

 

"Am transmis azi Parlamentului, informarea privind starea de urgenţă instituită pe întreg teritoriul României, prin decretele din 16 martie şi 14 aprilie. Documentul prezintă sintetic acţiunile  şi iniţiativele din starea de urgenţă. Totodată, documentul propune măsuri care să îmbunătăţească în viitor capacitatea de răspuns a statului. Pandemia a cerut acţiuni rapide. Ne aflăm azi la aproape jumătate de an când OMS recunoştea riscurile majore reprezentate de epidemia cu noul coronavirus.  Noul coronavirus a schimbat radical vieţile tuturor şi a pus la încercare sistemele de sănătate şi economice. realitatea ne arată că pericolul unei răspândiri masive a virusului a putut fi evitat doar prin adoptarea de măsuri ferme. România a acţionat la timp şi eficient.  Unica raţiune a măsurilor restrictive a fost evitarea unui scenariu negru, un scenariu inevitabil, în condiţiile în care România nu avea stocuri de echipamente. Noi am avut cea mai numeroasă diasporă din Europă" , a declarat Klaus Iohannis

 

"A fost evitată o criză sanitară de proporţii"

 

Potrivit șefului Statului, revenirea în țară a unui număr foarte mare de cetățeni, a fost principala provocare în gestionarea crizei generate d e pandemia de coronavirus. 

"Revenirea unui număr important de cetăţeni a reprezentat una din cele mai mari provocări pentru autorităţile române. A fost nevoie de o intervenţie rapidă şi coordonată a autorităţilor. Am văzut carenţe majore, în special în domeniul medical unde am văzut că nu era echipament medical. pandemia a scos la iveală fragilităţi sistemice: o economie dezechilibrată, productivitate scăzută etc.  În pofida acestor condiţii, instituţiile au reuşit prin implementarea unor măsuri dure să diminueze efectele epidemiei. Acest lucru ar fi fost imposibil fără profesionalismul personalului medical. A fost evitată o criză sanitară de proporţii" , a spus șeful Statului. 

"Am intrat de o jumătate de an într-o perioadă cu incertitudini"


Mai mult, Klaus Iohannis a facut apel la instituțiile statului, pentru o colaborare loială, în depășirea actualei crize pandemice, și, totodată cere Parlamentului să adopte urgent cadrul legislativ necesar. 

 

 "Fac un apel la colaborare loială între instituţiile statului. Nu e momentul disputelor politice şi al orgoliilor. În momente de cumpănă politicienii trebuie să fie la înălţimea funcţiilor deţinute. România și românii au nevoie nu numai de verva discursurilor politice, uneori subsumate discursurilor de campanie, ci de argumente raționale, solide de disponibilitate de a asculta experții din domeniu și de a găsi soluțiile cele mai bune pentru societate. Este nevoie ca împreună, uniți, dincolo de viziunile care ne despart, să transmitem cetățenilor un mesaj unitar: Virusul este real! Nu are culoare politică, nu poate fi interzis prin lege și nici nu dispare de la sine, prin simpla negare a existenței lui, Fac apel la Parlament să adopte urgent cadrul legal de care e nevoie. Am intrat de o jumătate de an într-o perioadă cu incertitudini.  Suntem o naţiune puternică şi putem trece cu bine şi peste această perioadă!", a subliniat acesta. 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel