Ionuț Anghel, tânărul care avea nevoie disperată de transplant de plămâni, a murit. MESAJ SFÂȘIETOR, cu o zi înainte să moară

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ionuț Anghel. Foto: Facebook
Ionuț Anghel. Foto: Facebook

Ionuț Anghel, tânărul care de 3 ani aștepta un transplant de plămâni și care a fost ignorat de autorități, a murit luni. Avea 33 de ani, iar cu o zi înainte să moară a postat un mesaj sfâșietor pe pagina sa de Facebook. 

Trei ani autoritățile din România l-au amânat de la o lună la alta pe Ionuț Anghel, un tânăr din Focșani care avea nevoie vitală de un transplant de plămâni.

Nu putea fi operat în țară, pentru că diagnosticul lui era cumplit și foarte dificil de abordat. O înșiruire de boli care i-au distrus plămânii, care mai funcționau doar la 15% din capacitate: Bronsectazii Bilaterale Supurative BPOC (bronșiolită cronică) stadiul IV GOLD clasă de risc D (ultimul stadiu) Insuficiență Respiratorie Cronică Hipercapnică Manifestată Hipogamaglobulinemie Severă-Agamaglobulinimie X-Linkata (Boală Bruton) Pan-Sinuzită Cronică Bilaterală cu Rinită Cronică Hipertrofica Otită Cronică Bilaterală Suspiciune Diskinezie Ciliară Primară.

Sute de oameni au ieșit în stradă, în octombrie, la București și Focșani, dar și în alte orașe, cerând autorităților să găsească o soluție pentru Ionuț. Acum, e prea târziu. 

Cu o zi înainte să moară, Ionuț Anghel a postat un mesaj sfâșietor pe pagina sa de Facebook. Îl redăm în totalitate: 

„15 noiembrie la 16:59  • 

Ce tara ... 

Traim intr-o tara in care daca o singura persoana are o boala ce are nevoie de tratament sau transplant (in cazul meu), in afara tarii, nu reuseste mare lucru... Se loveste de tot ce tine SISTEM MEDICAL ROMANESC si de toate prostiile birocratice (care in afara se rezolva imediat, la noi dureaza cu saptamanile) si de oamenii din sistem care fug de responsabilitate ... 

Eu ma lupt pentru fiecare zi si noapte de noapte in speranta ca va exista si un "maine" si am afirmat asta in mai multe randuri insa "cei de sus" au dat din cap in sens afirmativ ca am nevoie de ajutor si cam atat ... nimic concret! 

Cand vad ce-mi spun cei care s-au tratat in afara, ca acolo se poarta cu tine ca si cum ai fi de-al lor... Doar cand auzi ,,ca si cu un OM” ... de-al lor sau nu, pentru mine nu a mai contat. Deci se pune pretul pe Viata, te ajuta, nu te lasa sa ajungi in ultima faza ca sa-ti mute, mai apoi, un dosar de colo-colo. 

A trebuit sa se intample iar o tragedie ca cea de la Piatra Neamt, ca sa se vada ca nu se misca mare lucru? 

Am observat cat de operativi au fost in cazul medicului erou care a fost mutat in Belgia. Jos palaria. Deci se poate ca sa fim si operativi in timp util ... Se poate daca se vrea! Pentru restul bolnavilor care au nevoie, in cazul meu, de tratamente sau transplant in afara, de ce nu se reuseste nimic? De ce nu putem fi meru la fel de operativi si sa punem accent pe VIATA?

E nevoie sa „disparem” ca sa punem capat problemei si sa nu mai stresam pe nimeni?

Incet incet, o sa ramanem si fara bani de medicamente si terapii ... si atunci ... Dumnezeu cu mila ...

Sper ca cei cu putere de decizie sa realizeze ca noi murim, la propriu, pe zi ce trece, chiar daca nimeni nu intelege asta ...

De ce e nevoie de astfel de tragedii ca sa se traga mereu cate un semnal de alarma in acest Sistem? De cate semnale de alarma e nevoie. Deja incepem sa le numaram la doua maini ...” a scris Ionuț Anghel. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel