Israel, prima țară care va testa vaccinul anti-COVID-19 cu administrare orală

DCMedical Team / 22 iul 2021 / 09:05
Medicament     FOTO pexels
Medicament FOTO pexels

Israel este prima țară care urmează să testeze vaccinul anti-COVID-19 cu administrare orală.

Israel va testa un vaccin anti Covid-19 cu administrare orală, fiind prima țară care va testa acest tip de vaccin, a spus Nadav Kidron, CEO al Oramed Pharmaceuticals, pentru The Jerusalem Post. În prezent se așteaptă aprobarea din partea Ministerului israelian al Sănătății, ceea ce s-ar putea întâmpla în următoarele săptămâni.

Vaccinul-candidat Oravax țintește trei proteine din noul coronavirus, spre deosebire de serurile de la Moderna și Pfizer, care vizează doar proteina spike, susține Nadav Kidron.

Astfel, spune CEO-ul companiei, „acest vaccin ar trebui să fie mult mai rezistent la variantele COVID-19”, notează B1 tv.

„Chiar dacă virusul trece de un strat, există un al doilea strat, iar dacă trece și de al doilea strat, există un al treilea”, a mai spus el.

În cadrul studiilor preclinice, vaccinul este testat și împotriva variantelor de SARS-CoV-2.

Compania a finalizat un studiu-pilot pe animale și a descoperit că vaccinul a facilitat dezvoltarea de ImunoglobulineG (IgG) și Imunoglobuline A (IgA). IgA este necesară pentru o imunitate pe termen lung.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy