Israel, prima țară care va testa vaccinul anti-COVID-19 cu administrare orală

DCMedical Team |
Data publicării:
Medicament     FOTO pexels
Medicament FOTO pexels

Israel este prima țară care urmează să testeze vaccinul anti-COVID-19 cu administrare orală.

Israel va testa un vaccin anti Covid-19 cu administrare orală, fiind prima țară care va testa acest tip de vaccin, a spus Nadav Kidron, CEO al Oramed Pharmaceuticals, pentru The Jerusalem Post. În prezent se așteaptă aprobarea din partea Ministerului israelian al Sănătății, ceea ce s-ar putea întâmpla în următoarele săptămâni.

Vaccinul-candidat Oravax țintește trei proteine din noul coronavirus, spre deosebire de serurile de la Moderna și Pfizer, care vizează doar proteina spike, susține Nadav Kidron.

Astfel, spune CEO-ul companiei, „acest vaccin ar trebui să fie mult mai rezistent la variantele COVID-19”, notează B1 tv.

„Chiar dacă virusul trece de un strat, există un al doilea strat, iar dacă trece și de al doilea strat, există un al treilea”, a mai spus el.

În cadrul studiilor preclinice, vaccinul este testat și împotriva variantelor de SARS-CoV-2.

Compania a finalizat un studiu-pilot pe animale și a descoperit că vaccinul a facilitat dezvoltarea de ImunoglobulineG (IgG) și Imunoglobuline A (IgA). IgA este necesară pentru o imunitate pe termen lung.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel