Austria, controale medicale la frontiera cu Italia

Adisa Codruț |
Data publicării:
Psageri români veniți din Italia Foto: DC News
Psageri români veniți din Italia Foto: DC News

Austria intruduce controale medicale la frontiera cu Italia, pentru a evita propagarea infecțiilor cu noul coronavirus pe teritoriul țării.

Austria va introduce la frontiera sa cu Italia controale medicale „punctuale” începând de luni pentru a evita propagarea pe teritoriul său a coronavirusului, a anunţat vineri cancelarul austriac Sebastian Kurz.

În principiu, măsura va fi în vigoare timp de două săptămâni şi se impune ca răspuns la epidemia de coronavirus din Italia, ţara cea mai afectată din Europa şi unde au murit deja aproape 200 de oameni, arată surse citate de agerpres.ro. Austria a interzis totodată zborurile directe către Coreea de Sud, Iran şi oraşele italiene Milano şi Bologna, a mai declarat Kurz.

Săptămânile trecute, companiile care operează în Austria şi-au suspendat zborurile directe către zonele cele mai afectate din China, ţara cea mai lovită de COVID-19 cu peste 3.000 de morţi şi 80.000 de persoane infectate.

În plus, în cazul în care cetăţeni chinezi, sud-coreeni sau iranieni vor să intre în Austria, ei vor trebui să prezinte un certificat medical nu mai vechi de patru zile prin care să dovedească faptul că nu au virusul. Şi această măsură va fi în vigoare timp de două săptămâni.
În prezent, există 66 de cazuri confirmate de coronavirus în Austria, fără ca până acum să se fi înregistrat vreun deces.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel