Justin Bieber, diagnosticat cu sindromul Ramsay Hunt. Cum se manifestă boala

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
justin bieber - FOTO: Instragram@justinbieber
justin bieber - FOTO: Instragram@justinbieber

Justin Bieber și-a anulat toate concertele din cauza problemelor de sănătate. Acesta suferă de sindromul Ramsay Hunt.

Justin Bieber, cântărețul candian, și-a anulat toate concertele pe care le mai avea programate în turneul său mondial ”Justice”. Acesta suferă de sindromul Ramsay Hunt, potrivit BBC

Justin Bieber, starul pop, în vârstă de 29 de ani, a amânat de mai multe ori turneul mondial şi le-a dezvăluit fanilor săi în vara anului trecut că suferă de paralizie facială, după ce a fost diagnosticat cu sindromul Ramsay Hunt (RHS). În septembrie 2022, artistul a spus că doreşte să facă din ”sănătatea sa o prioritate”.

Cum se manifestă sindromul Ramsay Hunt

Sindromul Ramsay Hunt (herpes zoster oticus) apare atunci când un focar de herpes zoster afectează nervul facial de lângă una dintre urechi. Pe lângă erupția dureroasă de zona zoster, sindromul Ramsay Hunt poate provoca paralizie facială și pierderea auzului la nivelul urechii afectate.

Sindromul Ramsay Hunt este cauzat de același virus care provoacă varicela. După ce varicela se vindecă, virusul trăiește încă în nervii dumneavoastră. Ani mai târziu, acesta se poate reactiva. Atunci, poate afecta nervii faciali.

Tratamentul prompt al sindromului Ramsay Hunt poate reduce riscul de complicații, care pot include slăbiciune permanentă a mușchilor faciali și surzenie, notează Mayo Clinic.

Vezi și: Care sunt cele mai scârboase locuri din mașină. Ar trebui să le cureți chiar acum. Conțin un număr înfiorător de bacterii

Sindromul Ramsay Hunt, simptome

Cele două semne și simptome principale ale sindromului Ramsay Hunt sunt:

- O erupție cutanată roșie dureroasă cu vezicule pline de lichid pe, în și în jurul unei urechi

- Slăbiciune facială sau paralizie pe aceeași parte cu urechea afectată

De obicei, erupția cutanată și paralizia facială apar în același timp. Uneori, una poate apărea înaintea celeilalte. Alteori, erupția cutanată nu apare niciodată.

Dacă aveți sindromul Ramsay Hunt, este posibil să vă confruntați și cu:

- Durere de ureche

- Pierderea auzului

- Zgomote în urechi (tinitus)

- Dificultate în închiderea unui ochi

- O senzație de învârtire sau de mișcare (vertij)

- O schimbare în percepția gustului sau pierderea gustului

- Gură și ochi uscați

Vezi și: Grâul verde, ce beneficii uimitoare are. Are o cantitate impresionantă de antioxidanți. Cum trebuie să îl consumi

Sindromul Ramsay Hunt, cauze

Sindromul Ramsay Hunt apare la persoanele care au avut varicelă. După ce vă recuperați după varicelă, virusul rămâne în organism - uneori se reactivează în anii următori pentru a provoca zona zoster, o erupție dureroasă cu vezicule pline de lichid.

Sindromul Ramsay Hunt este un focar de herpes zoster care afectează nervul facial de lângă una dintre urechi. Poate provoca, de asemenea, paralizie facială unilaterală și pierderea auzului.

Sindromul Ramsay Hunt, factori de risc

Sindromul Ramsay Hunt poate apărea la oricine care a avut varicelă. Este mai frecvent la adulții mai în vârstă, afectând de obicei persoanele cu vârsta peste 60 de ani. Sindromul Ramsay Hunt este rar la copii.

Sindromul Ramsay Hunt nu este contagios. Cu toate acestea, reactivarea virusului varicelo-zosterian poate provoca varicelă la persoanele care nu au avut varicelă anterior și nici nu au fost vaccinate împotriva acesteia. Infecția poate fi gravă pentru persoanele care au probleme cu sistemul imunitar.

Până când veziculele erupției cutanate se cicatrizează, evitați contactul fizic cu:

- Orice persoană care nu a avut niciodată varicelă sau care nu a fost vaccinată împotriva varicelei.

- Orice persoană care are un sistem imunitar slab

- Nou-născuții

- Femeile însărcinate

Vezi și: Psiholog, dezvăluire incredibilă: "Putem trăi 147 de ani!". Care e secretul: De aici se nasc bolile. Tata a mai trăit 9 ani. Povestea Părintelui care a crezut mai mult în Biblie decât în propriul corp

Sindromul Ramsay Hunt, complicații

Complicațiile sindromului Ramsay Hunt pot include:

Pierderea permanentă a auzului și slăbiciune facială. Pentru majoritatea oamenilor, pierderea auzului și paralizia facială asociate cu sindromul Ramsay Hunt este temporară. Cu toate acestea, poate deveni permanentă.

Afectarea ochilor. Slăbiciunea facială cauzată de sindromul Ramsay Hunt vă poate îngreuna închiderea pleoapei. Când se întâmplă acest lucru, corneea, care vă protejează ochiul, poate fi deteriorată. Această deteriorare poate provoca dureri oculare și vedere încețoșată.

Nevralgia postherpetică. Această afecțiune dureroasă apare atunci când o infecție de zona zoster deteriorează fibrele nervoase. Mesajele trimise de aceste fibre nervoase devin confuze și exagerate, provocând durere care poate dura mult timp după ce alte semne și simptome ale sindromului Ramsay Hunt au dispărut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel