La zi, în medicină. Medicamentul pentru schizofrenie reduce simptomele fără creștere în greutate. Vaccinul Geneos împotriva cancerului micșorează tumorile hepatice

Foto: Freepik @newfabrika
Foto: Freepik @newfabrika

Ce se întâmplă azi, 8 aprilie, în lumea medicală mondială.

Trump spune că va dezvălui luni politica privind avortul

Donald Trump a declarat că va prezenta luni politica sa mult așteptată privind avortul, una care a sugerat că va fi o poziție de compromis cu potențialul de a inflama ambele părți ale dezbaterii. Într-o postare pe Truth Social, platforma de socializare a lui Trump, candidatul republican la președinție a spus că politica sa va include excepții pentru viol, incest și pentru a proteja viața mamei. Deși Trump nu a oferit mai multe detalii, pare probabil că el va solicita o interdicție federală mai puțin restrictivă decât interdicția de șase săptămâni adoptată în state precum Florida și Georgia, scrie Reuters.

Medicamentul pentru schizofrenie de la Bristol Myers reduce simptomele fără creștere în greutate în studiile din stadii avansate

Bristol Myers Squibb a declarat sâmbătă că datele obținute în urma studiilor din ultimele etape ale medicamentului său experimental pentru schizofrenie au arătat că acesta a ajutat la reducerea simptomelor tulburării fără efectul secundar comun de creștere în greutate legat de alte antipsihotice. Producătorul de medicamente a obținut acces la acest tratament, denumit KarXT, prin acordul de 14 miliarde de dolari pentru achiziționarea Karuna Therapeutics anul trecut. Datele pe termen lung ale medicamentului au întărit rezultatele care au fost observate în studiile anterioare pe termen scurt, a declarat compania.

Vaccinul Geneos împotriva cancerului micșorează tumorile hepatice în cadrul unui studiu de mică amploare

Aproape o treime dintre pacienții cu cancer de ficat avansat care au primit un vaccin personalizat dezvoltat de Geneos Therapeutics împreună cu un medicament de imunoterapie într-un studiu mic și timpuriu au văzut cum tumorile lor se micșorează, au raportat duminică cercetătorii americani. Rezultatul a fost de aproximativ două ori mai mare decât răspunsul observat de obicei doar cu imunoterapia, au declarat cercetătorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel