Laboratorul Institutului de Psihiatrie Socola din Iași, acreditat RENAR

Adisa Codruț |
Data publicării:
Laboratorul Institutului de Psiniatrie Socola poate face analize după cele mai inalte standarde naționale și internaționale, după ce a obținut acreditarea RENAR
Laboratorul Institutului de Psiniatrie Socola poate face analize după cele mai inalte standarde naționale și internaționale, după ce a obținut acreditarea RENAR

Laboratorul de analize al Institutului de Psihiatrie Socola din Iași a primit acreditarea RENAR. Asta înseamnă că laboratorul și personalul sunt competenți să efectueze determinări corespunzătoare cerințelor europene și internaționale în domeniul calității și că specialiștii Institutului se pot baza pe analize de calitate în diagnosticul pacienților internați.

În urma unui îndelungat și minuțios proces de verificare, Laboratorul de analize al Institutului de Psihiatrie Socola Iași, situat în șos. Bucium, nr. 36, a primit acreditarea RENAR, fapt care conferă încredere în competența tehnică a laboratorului, credibilitate asupra rezultatelor obținute și minimizarea riscului de rezultate eronate furnizate pacienților.
Prin această acreditare se certifică faptul că laboratorul și personalul ce-și desfășoară activitatea sunt competenți să efectueze determinări corespunzătoare cerințelor europene și internaționale în domeniul calității. În plus, în urma creditării RENAR, specialiștii Institutului se pot baza pe analize de calitate în diagnosticul pacienților internați.

Cum e dotat laboratorul

Laboratorul este dotat la cele mai înalte standarde, utilizează reactivi de calitate și respectă toate procedurile specifice până în cele mai mici detalii. În cadrul acestuia se poate efectua o gama largă de analize medicale, conform standardelor aprobate: hematologie, chimie clinică, imunologie, microbiologie, toxicologie etc.

Laboratorul Institutului de Psihiatrie Socola din Iași este în acest moment unul dintre cele mai moderne din Regiunea de Nord Est, fapt confirmat de aparatura de ultimă generație pe care o deține, dar și de pregătirea personalului de specialitate care lucrează aici. Valoarea aparaturii aflate în dotarea laboratorului, precum și investițiile efectuate în ultimii ani în amenajarea spațiului și în dotarea cu mobilier de specialitate se ridică la aproximativ 1.100.000 de lei.
Un accent deosebit este pus pe confortul și siguranța pacientului, toate datele și informațiile primite, precum și rezultatele analizelor efectuate fiind confidențiale.

Ce înseamnă acreditarea RENAR

„Acreditarea RENAR face parte dintr-un plan managerial mai amplu, pe care-l implementăm de 3 ani în cadrul Institutului și care urmărește crearea centrelor de cost, fapt care presupune ca fiecare departament sau compartiment să aducă venituri unității medicale. Departamentul de imagistică, de exemplu, aduce venituri prin intermediul analizelor CT efectuate și în urma intrării în contract cu CJAS Iași. La fel se va întâmpla și cu laboratorul de analize, care se va adresa întregii populații din județul Iași și nu numai", a declarat dr. Gabriel Oprișanu, manager al Institutului de Psihiatrie Socola Iași.

Obținerea certificatului de acreditare permite folosirea siglei RENAR pe buletinele de analize și intrarea laboratorului în contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Iași. Astfel, locuitorii din Regiunea de Nord Est, pe baza unei trimiteri de la medicul de familie sau de la medicul specialist, își vor putea face analizele la Institutul de Psihiatrie „Socola" Iași, având garanția unor rezultate de foarte bună calitate și într-un timp foarte scurt.

Asociația de Acreditare din România-RENAR este o organizație neguvernamentală, fără scop lucrativ, de utilitate publică, constituită pe baza prevederilor Legii 21/1924, cu modificările ulterioare, personalitatea juridică fiindu-i recunoscută prin Sentința Civilă nr. 1966 din 07.08.1990 (dosar 1975/PJ/1990) a Judecătoriei Sectorului 1 București. Asociația este recunoscută oficial ca organism național de acreditare în temeiul OG 23/2009 cu modificările și completările ulterioare și în baza prevederilor Regulamentului (CE) nr. 765/2008 al Parlamentului European și al Consiliului din 9 iulie 2008 de stabilire a cerințelor de acreditare și de supraveghere a pieței în ceea ce privește comercializarea produselor și de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 339/93 și funcționează în baza Statutului RENAR, în coordonarea și sub supravegherea Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel