Laptele de cocos, "grăsimea bună" pentru organism. Efecte anti-cancer, anti-infecții, anti-INFARCT

Anisia Nica |
Data actualizării: | Data publicării:
laptele de cocos FOTO: Pexels @mikhail-nilov
laptele de cocos FOTO: Pexels @mikhail-nilov

Ce conține laptele de cocos și cum ne ajută consumul de lapte de cocos?

Laptele de cocos este extras din nuca de cocos și are o consistență densă și cremoasă. Acest produs este folosit deseori de persoanele vegane, care nu consumă produse de origine animală sau de oamenii care au intoleranță la lactoză și nu pot consuma lapte de vacă.

Ce conține?

Laptele de cocos este bogat în nutrienți, vitamine și minerale. Conform healthline, acesta conține Vitamina C, Vitamina B9, fier, magneziu, potasiu, cupru, mangan și seleniu. Totodată, un pahar de lapte de cocos are peste 500 de calorii.

Efecte

Laptele de cocos crește activitatea metabolică, scade apetitul și te ajută să slăbești. Vitamina C și fierul din compoziția laptelui de cocos contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar.

Nuca de cocos este bogată în grăsimi saturate.

Acestea sunt grăsimi "bune", de care corpul nostru are nevoie pentru a funcționa normal și acționează în detrimentul grăsimilor nesaturate.

Grăsimile "rele" contribuie la depunerea colesterolului pe vasele de sânge, declanșează și întrețin bolile cardiovasculare, precum: ateroscleroză, infarct miocardic, hipertensiune arterială. Consumul laptelui de cocos previne apariția acestor boli și ne oferă o sursă bogată de grăsimi saturate.

Magneziul, seleniul și vitamina B9 din laptele de cocos sunt elemente care ajută creierul, inima și mușchii. Potasiul menține echilibrul hidroelectrolitic, previne apariția edemelor și are rol în contracția musculară. Cuprul intervine în formarea globulelor roșii din sânge, iar manganul ajută la formarea factorilor care intervin în coagularea sângelui. 

Studiu

Un studiu din India a demonstrat efectele antimicrobiene, antifungice și anticancerigene ale laptelui de cocos.

Cercetările au fost realizate pe o serie de bacterii: Escherichia coli, Salmonella typhi, Staphylococcus aureus și fungi: Saccharomyces cerevisiae și Aspergillus niger. Așadar, consumul de lapte de cocos ar putea avea efect împotriva infecțiilor bacteriene sau fungice și ar putea avea efecte anti-cancer.

Vezi și: Dietele cu puțină carne sau deloc sunt asociate cu un risc mai scăzut de cancer. STUDII

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel