Laszlo Attila: ”În sfârșit, nu mai discutăm în septembrie de achiziționarea unui vaccin!”

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Dr. Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat
Dr. Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat

Laszlo Attila, președintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, a vorbit despre vaccinul gripal la evenimentul organizat de DC Media Group.

Invitat la evenimentul online ”Totul despre vaccinul gripal 2020-2021”, organizat de DC Media Group, Laszlo Attila, președintele Comisie pentru Sănătate din Senat, susține că a observat o creștere a interesului de cumpărare a vaccinului gripal.

”În septembrie nu mai discutăm de necesitatea achiziţionării unui vaccin, ca în 2016, 2017. În sfârşit! Motiv pentru care s-au făcut demersurile la timp, au fost achiziţionate cantităţile necesare, sper, dar tare mă tem că nu va fi de ajuns. Vă spun asta din experienţa avută în această perioadă. Am constatat o creştere imensă a interesului de achiziţionare a acestui vaccin. (...) S-au achiziţionat trei milioane de doze, prima tranşă e deja în curs de distribuţie spre DSP-uri. Din informaţiile pe care le deţin, azi s-a început şi distribuţia cantităţii suplimentare de la un alt furnizor, care va fi contra-cost la nivelul farmaciilor. Dar deocamdată distribuţia va fi doar în anumite farmacii, după care peste câteva zile va ajunge şi în provincie. Aceste cantităţi, din ce am înţeles, la cerere mai pot fi suplimentate”, a afirmat Laszlo Attila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel