Laszlo Attila: M-aș bucura să avem surpriza plăcută a rezultatelor vaccinării cu BCG

Florina Pop / 07 apr 2020 / 13:47
EXCLUSIV
Laszlo Attila  FOTO: arhivă personală
Laszlo Attila FOTO: arhivă personală

Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat, a subliniat, în cadrul dezbaterii ”Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile", necesitatea vaccinării antigripale și BCG.

Invitat la dezbaterea online a DC Media Group, "Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile", organizată de trustul DC Media Group, Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate pentru Senat, a amintit despre creșterea numărului românilor care s-au vaccinat antigripal anul acesta. ”Acea cantitate achiziționată, de 1,5 milioane de doze, a fost utilizată aproape în totalitate”, a declarat acesta.

Laszlo Attila a subliniat că România se află într-o perioadă când se confruntă cu un număr mare de boli respiratorii acute, un număr de 5,8 ori mai mare față de anii precedenți, ”ceea ce a fost o surpriză pentru toată lumea în condițiile în care categoriile de risc au profitat de această disponibilitate a vaccinului antigripal”.

Președintele Comisiei de Sănătate pentru Senat este optimist: ”M-aș bucura să avem surpriza plăcută de a vedea rezultatele vaccinării în masă cu BCG în viitorul apropriat privind evidența infecțiilor cu COVID-19 de la noi din țară”.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy