Laszlo Attila, despre demisia ministrului Sănătății: era de așteptat, au fost greșeli de management

Adisa Codruț / 26 Martie 2020 / 16:49
Dr. Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat
Dr. Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat

Laszlo Attila a declarat că era de așteptat demisia ministrului Sănătății, deoarece au fost „greșeli de management” la acestă instituție.

Președintele Comisiei de Săntate din Senat, Laszo Attila, a declarat că demisia ministrului Sănătății era de așteptat, deoarece au fost o serie de greșeli în managementul instituțional, citează agerpres.ro. Potrivit acestuia, în ceea ce priveşte testarea în masă a bucureştenilor, despre care a vorbit Victor Costache, lipsesc o serie de elemente tehnice.
„Era de aşteptat această mişcare (demisia lui Costache - n.r.). Eu mă aşteptam ca acest eveniment să se producă mai timpuriu, pentru că în ultima perioadă au fost o serie de greşeli în managementul acestei instituţii condusă de domnul Costache şi nu se mai putea. Şi cred că "punctul pe I" a fost pus în cursul serii de miercuri, când a fost anunţată această testare în masă şi s-a creat practic o speranţă la ceea ce nu poate fi pus în aplicare, pentru că sunt foarte multe elemente tehnice care ne lipsesc ca să trecem la o astfel de testare în masă”, a afirmat Laszlo Attia.
Potrivit acestuia, în astfel de situaţii se impune în primul rând o testare a personalului medical, „pentru a se constata cine mai este pe baricade”.
El a adăugat că atunci când o persoană este numită politic într-o astfel de funcţie trebuie să aibă şi capacitate administrativă, dar şi să respecte anumite etape în carieră.
„Cred că este încă un exemplu: când se fac numiri politice şi ajung în situaţii de decizie persoane care, chiar dacă din punct de vedere profesional sunt excelente şi au nişte rezultate remarcabile, într-o astfel de postură ai nevoie şi de o experienţă administrativă şj trebuie să respecţi anumite etape în carieră ca să acumulezi pe de o parte cunoştinţe şi să-ţi faci şi sistemul relaţional ca să poţi gestiona o astfel de situaţie”, a argumentat Laszlo Attila.

Noul ministru al Sănătății a fost secretar de stat în cadrul aceluiaș minister, Nelu Tătaru.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy