Laszlo Attila, despre demisia ministrului Sănătății: era de așteptat, au fost greșeli de management

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dr. Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat
Dr. Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat

Laszlo Attila a declarat că era de așteptat demisia ministrului Sănătății, deoarece au fost „greșeli de management” la acestă instituție.

Președintele Comisiei de Săntate din Senat, Laszo Attila, a declarat că demisia ministrului Sănătății era de așteptat, deoarece au fost o serie de greșeli în managementul instituțional, citează agerpres.ro. Potrivit acestuia, în ceea ce priveşte testarea în masă a bucureştenilor, despre care a vorbit Victor Costache, lipsesc o serie de elemente tehnice.
„Era de aşteptat această mişcare (demisia lui Costache - n.r.). Eu mă aşteptam ca acest eveniment să se producă mai timpuriu, pentru că în ultima perioadă au fost o serie de greşeli în managementul acestei instituţii condusă de domnul Costache şi nu se mai putea. Şi cred că "punctul pe I" a fost pus în cursul serii de miercuri, când a fost anunţată această testare în masă şi s-a creat practic o speranţă la ceea ce nu poate fi pus în aplicare, pentru că sunt foarte multe elemente tehnice care ne lipsesc ca să trecem la o astfel de testare în masă”, a afirmat Laszlo Attia.
Potrivit acestuia, în astfel de situaţii se impune în primul rând o testare a personalului medical, „pentru a se constata cine mai este pe baricade”.
El a adăugat că atunci când o persoană este numită politic într-o astfel de funcţie trebuie să aibă şi capacitate administrativă, dar şi să respecte anumite etape în carieră.
„Cred că este încă un exemplu: când se fac numiri politice şi ajung în situaţii de decizie persoane care, chiar dacă din punct de vedere profesional sunt excelente şi au nişte rezultate remarcabile, într-o astfel de postură ai nevoie şi de o experienţă administrativă şj trebuie să respecţi anumite etape în carieră ca să acumulezi pe de o parte cunoştinţe şi să-ţi faci şi sistemul relaţional ca să poţi gestiona o astfel de situaţie”, a argumentat Laszlo Attila.

Noul ministru al Sănătății a fost secretar de stat în cadrul aceluiaș minister, Nelu Tătaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel