Attila Laszlo, în cazul Floreasca: Atacul la profesorul Beuran, șocant. De 3 ani, personalitățile medicale sunt sub asediu

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Dr. Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat
Dr. Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat

Dr Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat, a explicat, EXCLUSIV la DC Medical, că întreg scandalul mediatic la adresa medicului Mircea Beuran de la Spitalul Floreasca este menit să distragă atenția de la adevăratele probleme din sistemul de sănătate.

Senatorul Laszlo Attila spune că atacul mediatic în cazul incidentului de la Spitalul Floreasca este menit să distragă atenția de la adevăratele probleme din sistemul de sănătate și că,deși e o tragedie, astfel de situații nu sunt rare în toată lumea.

„Să știți că nu este un caz unic la nivel mondial; în fiecare an sunt cam 600 de astfel de accidente sau tragedii în sălile de operație, unde se folosesc niște substanțe volatile, inflamabile și se mai întâmplă accidente, mai ales în anumite condiții, când nu se respectă anumite condiții. Și este un caz extrem de nefericit ceea ce s-a înâmplat la Floreasca. Dar, modul în care a evoluat toată această discuție și această focalizare spre profesorul Beuran, vă spun sincer, mă șochează, pentru că am urmărit și eu evoluția și de trei ani tot asist la scandalurile generate de acest coleg de-al meu, deputat, și de trei ani jumate, altceva nu facem decât încercăm să echilibrăm sau să refacem toate acele nenorociri îndreptate împotriva diferitelor personalități din lumea medicală românească”, a spus el, referindu-se la atacurile deputatului Ungureanu.

Conducerea ministerului „a intrat în horă”

Senatorul și-a mai exprimat dezamăgirea față de noua conducere a Ministerului Sănătății, care, spune el, „a intrat în această horă”. „Conducerea ministerului cred că înțelege foarte greșit modul de a-și face în această postură notorietate. Poți să-ți faci notorietatea în calitatea de ministru prin simpla activitate zilnică pe care o faci și rezolvi o problemă și nu să intri într-o discuție sau într-o astfel de horă”, a spus Laszlo Attila.

În același context, el a mai afirmat că medicul Mircea Beuran nu era în sala de operație la momentul evenimentului și că a fost solicitat să intervină ulterior.

„Domnul profesor a intervenit ulterior la solicitarea colegilor care s-au confruntat cu această problemă și la un caz care a prezentat o hemoragie masivă în cursul operației și trebuia intervenit să se folosească niște tehnici de hemostază cu electrocauterul”, a mai arătat senatorul. El a mai afirmat, în aceeași intervenție, că Spitalul Floreasca este una din cele mai mari instituții de urgență și că nu ar trebui destabilizată o astfel de instituție. Cu toate acestea, a fost de acord că astfel de situații trebuie comunicate.

„Este o instituție din subordinea directă a Ministerului, deci să știți că atunci când ai astfel de situații și esti în fruntea unei instituții nu trebuie să comunici doar partea bună, atunci când sunt lucruri pozitive în acea instituție, dar în același timp ai niște responsabilități față de subordonații pe care îi ai și trebuie să comunici onest și decent în astfel de situații, astfel de tragedii”, a mai spus el.

Senatorul Lattila Laszlo consideră că prin atacul mediatic la adresa medicului Mircea Beuran se încearcă, de fapt, distragerea atenției de la adevăratele probleme din sistemul de sănătate.

„Văd că de trei ani, unii își fac un fel de stindard și se laudă cu faptul că depun plângeri penale împotriva unei persoane sau a alteia. Cred că în anii 50 se putea făli cineva cu treaba asta, nu în 2019. Nu cred că este o situație normală. Este o tragedie, care trebuie tratată ca atare și bănuiesc că medicii de la Floreasca i-au acordat toate cele necesare ca să își revină cât de repede persoana care a fost afectată, dar în același timp cred că avem o obligație de a asigura climatul necesar de funcționare și a instituției numite Floreasca, dar și a întregului sistem. Am această senzație că acum încearcă să distragă atenția de la principala problemă”, a mai declarat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel