Legea care le dă tratament gratuit pe viață victimelor Colectiv, promulgată la 5 ani de la tragedie

Dana Lascu |
Data publicării:
Decese
Decese

Victimele tragediei de la Colectiv vor beneficia de tratament gratuit pe viață, conform unei noi legi care a fost adoptată de Camera Deputaților și care va fi promulgată vineri de președintele Klaus Iohannis, chiar în ziua când se împlinesc 5 ani de la cumplita tragedie  în care au murit 65 de oameni.

Pe 30 octombrie se împlinesc cinci ani de la incendiul din clubul COLECTIV, care a luat 65 de vieți, a mutilat suflete și a șocat un popor întreg.

Președintele Klaus Iohannis a anunațat, ieri, în conferința de presă susținută la Palatul Cotroceni, că va promulga legea privind tratamentul victimelor de la Colectiv.

„Cu siguranță că lucrurile s-au schimbat și am învățat ceva. Cel puțin politicienii mai responsabili au învățat ceva de aici. Vineri se împlinesc cinci ani de la tragedia de la Colectiv. Și pot să vă spun în premieră că exact vineri, când se împlinesc cinci ani, voi promulga legea de care ați vorbit, deci legea care permite extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit”, a răspuns președintele Klaus Iohannis.

Conform noii legi, tratamentele medicale necesare victimelor de la Colectiv pot fi efectuate în sistem public sau privat, atât în țară cât și în străinătate.

Incendiul din clubul Colectiv a avut loc în seara zilei de vineri, 30 octombrie 2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel