Lenjeria intimă, murdară chiar și după ce ai spălat-o. Cum trebuie, de fapt, spălată corect și la ce temperatură

Monika Baciu |
Data publicării:
lenjeria intima - FOTO: Freepik@New Africa@atlascompany
lenjeria intima - FOTO: Freepik@New Africa@atlascompany

Lenjeria intimă poate fi murdară chiar și după ce ai spălat-o. Cum se spală corect și la ce temperatură.

Lenjeria intimă poate fi murdară chiar și după ce ai spălat-o. Un medic și expert în sănătate susține că mulți dintre noi nu spălăm corect lenjeria intimă și asta înseamnă că purtăm în continuare lenjerie intimă murdară, deoarece spălarea nu ucide toate bacteriile.

Cu toții știm că ar trebui să schimbăm lenjeria intimă în fiecare zi și să o spălăm în mod regulat pentru a o menține curată. Dar știați că chiar dacă vă spălați lenjeria intimă în fiecare zi, probabil că purtați totuși lenjeria murdară? Aceasta este afirmația făcută de doctorul Lisa Ackerley, cunoscută și sub numele de Doctorul Igienă, care a explicat că, dacă nu setați mașina de spălat la o anumită temperatură, nu veți ucide bacteriile de pe lenjeria intimă, ceea ce înseamnă că îi veți purta în continuare murdari, chiar dacă credeți că sunt curați.

Ea a adăugat că din acest motiv, nu ar trebui să-i puneți la spălat împreună cu alte obiecte din gospodărie.

”Cu chiloți și lenjerie intimă, orice temperatură sub 60 de grade nu va ucide bacteriile. Nu puneți chiloții la spălat împreună cu șervetele de bucătărie la o temperatură scăzută, deoarece s-ar putea să existe contaminare fecală pe chiloți și nu ați dori asta în apropierea bucătăriei”, a spus dr. Lusa Ackerley, potrivit Mirror.

La ce temperatură se spală lenjeria intimă

Deci, de fiecare dată când ați spălat lenjeria intimă la 30°C sau 40°C, sau ați amestecat-o cu restul hainelor, de fapt nu ospălați prea bine. Pentru cei care nu pot seta mașina de spălat la o temperatură mai mare din diverse motive, nu trebuie să se panicheze.

Puteți totuși ajuta la eliminarea germenilor de pe lenjeria intimă. În loc să măriți temperatura, Dr. Ackerley sugerează adăugarea unui dezinfectant pentru rufe la încărcătura de spălat pentru a elimina germenii. 

Cum se spală lenjeria intimă

Puteți spăla lenjeria de bumbac în mașina de spălat, dar, după cum explică Naomi Gonzalez, cofondator și COO al brandului de lenjerie intimă de gen neutru TomboyX, este important să folosiți o pungă pentru lenjerie delicată din plasă.

De asemenea, aceasta recomandă să nu vă spălați niciodată lenjeria intimă cu prosoape sau blugi, deoarece materialul aspru poate deteriora țesătura mai delicată a lenjeriei”, spune ea, potrivit Undywear.

De ce este atât de importantă lenjeria intimă curată

Înainte de a intra mai departe în modul în care să vă curățați eficient lenjeria intimă, haideți să aruncăm o privire mai atentă la motivul pentru care este atât de important să vă păstrați lenjeria intimă curată.

Evitați infecțiile

Dacă nu reușești să îți cureți corect lenjeria intimă, s-ar putea să constați că microbii și bacteriile dăunătoare se vor acumula în timp. Acest lucru poate duce la infecții și la tot felul de neplăceri, așa că este foarte important să vă păstrați lenjeria intimă în stare excelentă.

Eliminați mirosurile

Lenjeria intimă murdară poate începe în cele din urmă să miroasă și acest lucru poate fi într-adevăr foarte problematic. Mirosul poate deveni vizibil pentru alte persoane și acest lucru poate duce la unele situații jenante.

Poate că lenjeria ta intimă nu arată întotdeauna foarte bine, dar ar trebui să miroasă mereu a proaspăt. Dacă lenjeria ta intimă are o urmă de miros după ce ai spălat-o, există o șansă bună să fi făcut o greșeală undeva în proces și probabil că în fibre au rămas încă bacterii. În timp, se va agrava până la punctul fără întoarcere.

Așadar, este vital să vă spălați lenjeria intimă în mod regulat, în mod corect.

Folosiți un sac pentru rufe delicate

Este o idee excelentă să folosiți și o pungă pentru delicatese, pentru a vă proteja lenjeria intimă și alte articole delicate. Aceste pungi sunt minunate pentru că ajută la protejarea articolelor dvs. și se asigură că acestea își păstrează forma.

Acest lucru este deosebit de important pentru lenjeria dvs. de corp, care își poate pierde rapid forma dacă se prinde de alte articole. 

De ce să nu folosești apă fierbinte

Dacă încerci să scapi de o anumită pată de pe lenjeria intimă, este important să eviți să folosești apă fierbinte. Apa fierbinte are potențialul de a bloca pata - de aceea ar trebui să înmuiați întotdeauna o piesă de lenjerie intimă pătată în apă rece timp de aproximativ zece minute.

Odată ce lenjeria intimă a fost înmuiată corespunzător, este posibil să doriți să încercați câteva soluții diferite, în funcție de culoarea lenjeriei. Când vine vorba de lenjeria intimă albă, puteți amesteca puțin înălbitor cu apă.

Dacă lenjeria dvs. este colorată, veți dori să schimbați înălbitorul cu sare. Trebuie să aplici cu atenție soluția pe pată și să monitorizezi atent cum se estompează în timp. Odată ce simțiți că s-a făcut cât mai mult posibil pentru pată, ar trebui să mergeți mai departe și să executați o spălare normală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel