Lentilele de contact: cum cresc riscul de infecție cu noul coronavirus

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Ochii pot fi afectați
Ochii pot fi afectați

Lentilele de contact cresc riscul de infecție cu noul cornavirus. Specialiștii explică de ce ar trebui să renunțam la ele în această perioadă.

Persoanele care poartă lentile de contact ar trebui să renunțe la ele în această perioadă, atrag atenția specialiștii. Lentilele de contact pot provoca iritații și mâncărimi. Sau, dacă ceva îți intră în ochi, poate provoca un disconfort suplimentar atunci când porți lentilele de contact, iar primul luc e care îl facem este s ne frecăm la ochi.

Cum toate recomandările spun să nu ne atingem gura, nasul, ochii, fața în general, acesta este un risc suplimentar de a ne nfecta, în cazul în care avem mâna contaminată. „Deci, dacă simțiți nevoia să vă frecați ochiul, folosiți o batistă în loc de deget”, arată specialiștii. Ochii uscați pot provoca, de asemenea, nevoia de a ne freca ochii. Folosiți câteva picături hidratante pentru a menține ochii umezi. Asigurați-vă că vă spălați mâinile înainte de a pune picături în ochi.

Ochelarii oferă și un alt strat de protecție. Aceștia vă pot ajuta să vă protejați ochii de picăturile care po fi emanate, de o persoană infectată, prin strănut, tușit sau  respirație. Chiar dacă că acele picături ar putea intra pe lateral, ochelarii oeră, totuși, o oarecare protecție. Ochelarii ne fac, deopotrivă, să fim mai conștienți atunci când suntem tentați să ne atingem ochii, deoarece ne stau în cale.

Nu este frecvent întâlnit, dar în unele cazuri, COVID-19 poate provoca o infecție a ochilor numită conjunctivită. Simptomele sunt similare cu alte cauze virale ale ochilor roșii, mâncărime și posibil drenaj. Dacă aveți ochii roșii, febră și tuse, izolați-vă pentru a vă asigura că nu îl răspândiți și chemați medicul pentru a vedea dacă trebuie să faceți un test de coronavirus.

Dacă decideți să vă puneți, totuși, lentilele de contact, asigurați-vă că vă spălați bine mâinile înainte de a le introduce sau a le scoate. Acest lucru este mai important acum ca niciodată.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel