Liana Gheorghe, despre evoluția programului de depistare a hepatitelor, la Academia de Sănătate

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Liana Gheorghe, despre evoluția programului de depistare a hepatitelor, la Academia de Sănătate
Liana Gheorghe, despre evoluția programului de depistare a hepatitelor, la Academia de Sănătate

Cum evoluează programul național de depistare a hepatitelor. Prof. Dr. Liana Gheorghe, la Academia de Sănătate.

Prof. Dr. Liana Gheorghe este invitatul zilei la Academia de Sănatate de la DC Medical și DC News și ne va vorbi despre cum evoluează programul național de depistare a hepatitelor.

Ministerul Sănătăţii a lansat în 2019 Planul-cadru naţional pentru controlul hepatitelor virale în România, pentru perioada 2019-2030, în acord cu obiectivul Organizaţiei Mondiale ale Sănătăţii de a eradica hepatitele virale până în 2030. 

"Prin intermediul acestui Planul-cadru transpunem în legislaţia românească principiile directoare şi obiectivele strategiei globale ale sectorului de sănătate privind hepatitele virale. Scopul Planului-cadru naţional este de a minimiza amploarea hepatitelor virale prin reducerea transmiterii virusurilor hepatice, reducerea morbidităţii şi mortalităţii prin hepatite virale şi prin complicaţii ale acestora, prin asigurarea ccesului echitabil la servicii cuprinzătoare de prevenire, testare, îngrijire şi tratament pentru toţi", a declarat Ministrul Sănătăţii de la acea vreme.

Pentru anul 2020, Ministerul Sănătăţii îşi propune o acoperire vaccinală de 95% pentru vaccinarea hepatitică B, 75% acoperire pentru testarea femeilor însărcinate pentru virusul hepatic B şi C şi toate donările de sânge să fie testate. Ministrul Sorina Pintea a menţionat, de asemenea, că doreşte să implementez în viitor  acordarea de servicii medicale inclusiv pentru cetăţenii neasiguraţi şi oferire de consiliere psihologică tuturor celor infectaţi cu virusurile hepatice.

Astăzi, Prof. Dr. Liana Gheorghe ne va spune mai multe despre evoluția acestui program și despre atitudinea pacienților în ceea ce privește depistarea hepatitelor.

Emisiunea va fi difuzată luni, 24 aprilie, ora 11:00, pe Facebook DC Medical și DC News, dar și pe Youtube DC Medical și DC News.

Ne puteți urmări și pe rețelele de socializare:

Facebook: https://www.facebook.com/dcmedicalro 

Instagram: https://instagram.com/dcmedical_dozadesanatate 

TikTok: https://www.tiktok.com/@dcmedical_dozadesanatate 

Twitter: https://twitter.com/DCMedical1 

Vezi emisiunea aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel