
Iaurturile sunt considerate dintre cele mai sănătoase produse lactate. Totuși, unele produse din comerț pot avea zahăr, ceea ce le face mai puțin sănătoase. Produsele românești nu au fost analizate...
Iaurtul este considerat ca unul din cele mai sănătoase alimente. Bogat în calciu, în probiotice, iaurtul pote fi uneori îneșlător pentru sănătatea noastră, arată un studiu publicat în BMJ Open.
Studiul a analizat 900 de produse de iaurt în cinci mari lanțuri de supermarketuri din Regatul Unit. Numai 9% au fost calificate ca având un nivel scăzut de zahăr, conform liniilor directoare ale guvernului, care au cerut un maxim de 5 grame de zahăr la 100 de grame din produs.
Iaurtul organic, cel mai mare conținut de zahăr
Iaurturile organice, pe care mulți le consideră o opțiune mai sănătoasă, au avut unele dintre cele mai ridicate conținuturi de zahăr (13,1 grame la 100 de grame de iaurt) printre diferitele tipuri de iaurt, urmate de 10,8 grame în iaurturi destinate copiilor și 5 grame printre produsele de iaurt grecești și naturale.
Deși studiul a fost efectuat în Regatul Unit, probabil că multe mărci americane de iaurt sunt, de asemenea. Nu au fost amintite mărci de iaurt românești, ori de altă producție. Oricum, merită să fiți atenți la etichetă înainte de a le pune în coșul de cumpărături.
Articolul inegral poate fi găst AICI.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-